Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Filistin'de ve dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan, insanlık dışı muameleye maruz kalan insanlara sessiz kalanlara tepki gösterdi.

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İHH Malatya Şube Başkanlığınca, dünyanın birçok yerinde ve Filistin’de zulme uğrayan, kadınlar, çocuklar ve mazlumlar için yılbaşı kutlamalarına tepki yürüyüşü düzenlendi. Akşam Kanalboyunda başlayan tepki yürüyüşü Kernek Meydanında son buldu. 

İnsanlık adına utanç duyuyoruz

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Yaşanan zulmü görüp de tepki göstermeyen insanlara kırgın olduklarını ifade eden Derin, “Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Suriye’de, Ukranya’da, Moro’da, Keşmir’de, Çeçenistan’da, Afrika’nın dört bir yanında insanlık dışı muameleye maruz bırakılıp öldürülenler için, dul bırakılan namusları kirletilen kadınlar için, yetim kalan çocuklar için kızgınız. Filistin’de yıllardır dünyanın gözü önünde devam eden zulüm için, son aylarda devam eden soykırım için, masum çocuklara kadınlara yaşlılara hastalara doktorlara medya mensuplarına reva görülenler için kalbimiz kabarık, yumruklarımız havada. Bunları görüp hiçbir şey yapmayan insanlık adına ve kendimiz adına utanç duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

Yalnız zulme üzülmüyoruz! 

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Zulmü gördükleri halde konforundan ve eğlencesinden ödün vermeyen insanlar için üzüldüklerini belirten Derin, “Üzülüyoruz. Hem de kalbimiz bir bomba misali infilak etmiş gibi acı çekiyoruz. Lakin Filistin’de ve Dünyanın dört bir yanındaki yaşananlara değil sadece üzüntümüz. Tüm bunları gördüğü halde konforundan vazgeçmeyen, şu anda bedeninden büyük bombalarla öldürülen çocuklardan haberdar olmasına rağmen eğlencesinden vazgeçmeyen gençlerimize kızlarımıza ailelerimize üzüntümüz. Söyler misiniz lütfen, belki bu dünyadaki son içeceğimizdir bundan sonra cennette içeceğiz içeceklerimizi diyen gençlere mi, ölürken oruçlu olmalıyım diye gün boyu oruç tutan çocuklara mı üzülmeliyiz, yoksa kendi kültüründen olmayan bir pagan geleneğinin peşine takılıp yılbaşı eğlencelerine katılıp hayasızca eğlenen, sarhoş olup kendinden geçen bizim çocuklarımıza mı üzülmeliyiz. Söyler misiniz bana, bombalanan evinden yaralı çıkarılan, hastanede baygın vaziyette yatan küçücük çocuğun “La ilahe illallah” diye sayıklamasına, bilinçaltındaki taş gibi imanına üzülünür mü? Biz, mikrofon uzatılıp “La ilahe illallah Muhammedün Rasulullah ne demektir?” diye sorulduğunda kahkaha eşliğinde “bilmiyorum” cevabını veren, nüfus cüzdanına dini İslam olarak kaydedilen bizim gençlerimize üzülmeliyiz” diye konuştu. 

Ne yaparlarsa yapsınlar topraklarını terk etmeyecekler

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Birçok zulüm gördükleri halde vatanını terk etmeyen ve her şeye rağmen direnen insanlara değil de tatmin olmayan duyarsız olan insanlara üzülmek gerektiğinin altını çizen Derin, “Yüzü gözü yaralı, her yanı kana bulanmış, buna rağmen tebessüm ederek “Bu yaşananlar Allah’ın bir imtihanı. Allah bizi sevdiği için günahlarımızı affetmek istiyor. Biz temizlenip cennete gideceğiz.” diyen küçücük çocuğa üzüleceğimiz zaman, aklımıza telefonunun modelini yükseltmediği için anne-babasına hayatı zindan eden, istediği bir şey alınmadığında sinir krizleri geçiren bizim ergenlerimiz gelmeli. Onlara daha çok üzülmeliyiz. Mahallesinin tamamı yıkılmış, evinin enkazının arasında dolaşırken “Evimizi yıkabilirler. Elimizden her şeyimizi alabilirler. Ama biz Allah’a inanan insanlarız. Yaşadığımız sürece buraları yine inşa edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu toprakları terk etmeyeceğiz. Çünkü bu topraklar bizim, hep de öyle kalacak!” diyen 10 yaşındaki oğlana üzülemeyiz be kardeşim. Çünkü çarşı- pazar azıcık hareketlense, birkaç gıda maddesine azıcık zam yapılsa “Bu ülkede yaşanmaz. Tası tarağı toplayıp yurt dışına gitmek lazım” diyen, elini taşın altına koyup bu ülke için kafa yormak yerine, battığında gemiyi ilk terk edecek olan lağım farelerinin üzüntüsü bunu bastırıyor. Annelerinin-babalarının cansız bedenlerini gözleriyle görmelerine rağmen, öldüklerinde kim oldukları anlaşılsın diye kollarına, bacaklarına isimlerini yazdıran, çocukluğunu yaşamadan büyümek zorunda kalan, akşam olmadan anne-babalarına kavuşan çocukları gördüğümüzde hissettiğimiz şey kesinlikle üzüntü olmamalı. Zira biz, ülkesinde Arapça bir levha gördüğünde kırmızı görmüş boğa gibi burnundan soluyan, ama plastik bardağın üzerine ismini yazdırmak için İngilizce levhalı binaların önünde kuyruğa giren, bununla daha çok medenileştiğini zannederek cehl-i mürekkebin dibine vuran görgüsüzlere üzülmeliyiz” dedi. 

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Çocuğun dili, dini, ırkı olur mu?

Günlerdir insan hakları ihlal edilerek dünyanın gözü önünden çocukların katledildiğinin altını çizen Derin, “ Evinin enkazının üzerine oturmuş “Her şeyden önce ve bütün olanlara rağmen Elhamdülillah diyoruz. Bu evden tam 7 şehit Allah’ın rahmetine kavuştu. Yahudi düşmanımız bizden çok kişiyi öldürünce, korkup kararlılığımızın zayıflayacağını mı zannediyor? Asla teslim olmayız. Çünkü bu toprağın asıl sahibi biziz. Boşuna uğraşıyorlar, onlar saldırdıkça azmimiz daha da artıyor. Benim gibileri ürkütmek için bilerek çocukları hedef alıyorlar. Ama bilmedikleri bir şey var. Toprağını savunacak yeni nesiller doğacak ve daha güçlü olacağız inşallah. Rehavete kapılmayacağız ve çok yakında zafer bizim olacak Allah’ın izniyle” diye kükreyen küçük çocuğun cesareti yeri göğü kuşatmışken niye gamlanalım? Biz, günlerdir sayısız çocuk göz göre göre katledilirken, bütün dünyanın gözü önünde insan hakları ihlal edilirken “Bunlar zaten yıllar önce bize ihanet etmişlerdi. Arap değiller mi, hak ediyorlar. Oh olsun!” diyen, Suriyelilere vatanlarından kaçtıkları için, Filistinlilere de vatanlarını savundukları için diş bileyen, insan olmayı becerememiş hilkat garibelerine üzülmeliyiz. Çocuk yahu, çocuk! Çocuğun ırkı olur mu, dili olur mu, dini olur mu? Üzülüyoruz kardeşlerim. “Müminler kardeştir. Bir vücudun azaları gibidirler. O vücutta bir organ rahatsızlandığı zaman diğer organlar da ona yardım ederler” ölçüsünü kavrayamamış müminler olarak üzülmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Onurunu, şerefini üç kuruşa satanlar için üzülmeliyiz

Filistin’de insanların aç, susuz kaldığını ve narkozsuz ameliyat edilirken insanlığın duyarsızlığına üzünülmesi gerektiğini vurgulayan Derin, “Kardeşlerim aç, susuz, elektriksiz hayatta kalmaya çalışırken, narkozsuz ameliyat edilirken, her gün o mükellef sofraya oturup işkembemizi doldurduğumuz için üzülmeliyiz. “Annemi istiyorum. Babam nerede?” sorusu soran ümmetin çocuklarına annelerini, babalarını veremediğimiz için kahrolmalıyız. Konuşmayı yeni öğrenmiş bir çocuğun ellerini Yaradan’a açıp sadece “Yarab! Yarab!” diye dua ettiği bir dünyada, telefon başında sabahlayan fakat sabah namazını kılmadan yatan binamaz oğullarımız için üzülmeliyiz. İsrail askerine meydan okuyan, korkusuzca hakikati yüzüne haykıran genç kızların yaşadığı bir dünyada, kombin yapacak kıyafet bulamadığı için surat asan, sevgilisinden ayrıldığı için gözyaşı döken kızlarımız için üzülmeliyiz. 6 çocuğu şehit olmuş bir kadının “Aksa için feda olsun!” dediği bir dünyada, indirime girmiş Yahudi mallarını almak için sıraya giren, onurunu, şerefini üç kuruşa satanlar için üzülmeliyiz. Ağlamalıyız, yalvarmalıyız, yakarmalıyız.” diye konuştu. 

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

Üzülmeliyiz, ağlamayalız!

İslam topraklarında yaşam savaşı varken müslümanların eğlenmemesi gerektiğine dikkat çeken Derin, “Bizim asıl derdimiz kendi değerlerini, tarihini ve medeniyetini unutmuş, modernist zihniyetlerin esiri olmuş, tasavvurlarına ve hayat tarzına virüs bulaşmış Müslümanları şuurlandırmak olmalıdır. İslam topraklarında yaşam savaşı varken Hıristiyanların yılbaşı heyecanına ortak olamayız. Müslüman kardeşlerimizin üzerine bombalar yağarken, eğlenemeyiz. Kardeşlerimiz açlıktan ölürken, İslam Medeniyetinin tesis edildiği topraklardan, öz yurtlarından, vatanlarından kaçmak zorunda kalırken eğlenemeyiz. Ötede, ben hakkımı helal etmiyorum diyen kardeşlerimiz bizi beklerken, bizleri Allah’a şikayet eden çocuklar bizi beklerken, namuslarına el uzatıldığı ve yardım eden yok mu diyen feryatlarını duyduğumuz halde yardımına gitmediğimiz kadınlar bizi beklerken yılbaşı kutlandığı için memleketimizde üzülmeliyiz, ağlamalıyız, yalvarmalıyız, yakarmalıyız” dedi. 

Zulme sessiz kalanlara üzülüyoruz!

  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği