Zemin tahrip ücretleri zamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı Meclis Toplantısının 5'inci birleşimi gerçekleştirildi. toplantıda 2024 yılı zemin tahrip bedellerinin belirlemesine dair teklif kabul edildi.

Zemin tahrip ücretleri zamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı Meclis Toplantısının 5'inci birleşimi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 2024 yılı zemin tahrip bedellerinin belirlenmesine dair Plan ve Bütçe Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Güncellenen tabloyla Merkez, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri için keşif bedelleri 200 TL'den 500 TL'ye; geri kalan ilçelerden 400TL'den 1000 TL'ye yükseltildi. Asfalt yama ücretleri 290 TL'den 1100 TL'ye yükseltildi.

Zemin tahrip ücretleri zamlandı

Zemin Tahribat Bedeline Dair Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu:

11.01.2024 tarihinde yapılan AYKOME Üst Kurul Toplantısında görüşülerek kabul edilen ve Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına müteakip yürürlüğe girecek olan ekteki, AYKOME Alan Tahrip Tutarı (Zemin Tahrip Bedelleri) Birim Fiyatlarının ve Ceza Müeyyide Bedellerinin Büyükşehir Meclisince görüşülerek gerekli kararın alınması hakkında;

Yol ve altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın 19.01.2024 tarih ve 173955 sayılı olur yazısı okunup eklerinin incelenmesi neticesinde; AYKOME Üst Kurul toplantısında görüşülerek kabul edilen EK 1'deki AYKOME Alan Tahrip Tutarı (Zemin Tahrip Bedelleri) Birim Fiyatları ile EK 2'deki Ceza Müeyyide Bedellerinin 2024 yılı için uygulanması komisyonumuzca uygun görülmüştür.