Zamlar geri alınsın

Resmi Gazetede yayınlanan karara göre, yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a yükseltildi. MTV'de bir seferlik yüzde 100 artış yapıldı. Artışların ardından yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar, seçimden önce verilen vaatlerin seçimden sonra havada kaldığını belirterek verilen zamların geri alınması isteyerek tepki gösterdi.

Zamlar geri alınsın

Resmi Gazetede yayınlanan karara göre, yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a yükseltildi. MTV'de bir seferlik yüzde 100 artış yapıldı. Malatya Net Haber Gazetesi yeni ÖTV zammını sokağa sordu. Vatandaşlar, yapılan zamlara tepki gösterdiler. vatandaşlar, seçimden önce verilen vaatlerin seçimden sonra havada kaldığını belirterek, verilen zamların geri alınmasını gerektiğini dile getirdiler.

Zamlar bel büküyor

6 Şubat depremlerden ağır hasar alan Malatya’da vatandaşlar, geçim sıkıntısı çektiklerini ev kirasını dahi ödeyemediklerini belirterek, yapılan zamların geri alınmasını istedi. Peş peşe gelen zamlar halkın gündelik yaşamını zorlaştırıyor. Zamlardan dolayı aldıkları ücretlerle geçinmenin zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, maaşlara yapılan artışların dengeli bir şekilde olmasını ve zamların geri alınması gerektiğini söyledi.

Verilen sözler havada kaldı

Vatandaşlardan Ahmet Alan, seçimlerden önce farklı konuşulduğunu, seçimlerden sonra ise  yaşanılan tablonun çok farkı olduğunu söyledi. Alan, “Seçimden önce farklı söz vermişlerdi.  Her şeye zam geliyor, Allah bizim yardımcımız olsun. Önce bizi kandırıyorlar sonra kazık atıyorlar. Secimden önce vaat verdiler seçimden sonra vaatler havada kaldı. Bize verdikleri vaatleri tutsunlar. Bizi mağdur etmesinler” ifadelerini kullandı.

Maaşımız zamlar karşısında eridi

Aldıkları maaşın zamlar karşısında eridiğini vurgulayan Yusuf Güneş , maaşının sadece kiraya  yettiğini belirterek şunları kaydetti: “Mazot olmuş 35 TL.  Ben emekliyim, yüzde 25 TL ile ne yapabiliriz ki? Emeklileri kandırdılar. Maaşımız 7 bin 500'dü, şimdi ise 9 bin 300 lira oldu. Kiracıyım ve kiram 9 bin TL. Aldığım para kiraya gidecek. Maaşımız zamlar karşısında eridi. Kirayı ödeyeceğiz ama faturaları nasıl ödeyeceğiz. Bu fiyata karşıyız. Düzenleme yapılmasını istiyoruz.”

Suçlusu vatandaş

Başka bir vatandaş ise yönetimin değişmemesinde vatandaşların suçu olduğunu ve bu zamların hak edildiğini dile getirerek şu ifadelere yer verdi:” Onlara oy verirsek bunlar başımıza gelir. Memura yüzde 80 zam yaparken, bize de harçlık veriyor.  Bizim topluma bu hak. Adamlar da haklı,  biz enkazın üzerinde seçim kutlaması yaptık. Bizim toplumumuz seçim gecesi enkaz üzerinde halay çekti.”