Zam kaçınılmaz

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, artan maliyetlerin ve un fiyatlarının yüzde 40 artması fırıncıları zor duruma soktuğunu belirterek, ekmek fiyatlarında yılbaşından geçerli olmak üzere artış yapılacağını söyledi.

Zam kaçınılmaz

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, un fiyatlarının 2 aydır yüzde 40 civarında yükseldiğini vurgulayarak, yılbaşından geçerli olmak üzere ekmeğe zam yapacaklarını belirtti.

Yılbaşına zamlı tarifeyle gireceğiz

Pide ekmeğe zam yapılması için yılbaşından önce müracaat edeceklerini söyleyen Büyükelçi, "Una çok büyük zam geldi. Bu zammın oranı yüzde 40 civarında. Bu zam üzerine ekmeğe tekrar bir zam yapmayı planlıyoruz. Zammı mecbur yapacağız. Somun ekmeğe zam yapalı daha 2 ay olmadı, pide ekmeğe ise zam yapalı 7 ay olmuştu. Hem somun ekmeğe hem de pide ekmeğine zam yapacağız. Pide ekmeğin gramını artırıp 2 TL’den satacağız. Bu zam planının istişaresini yapacağız. Ancak zam kesin olacak. Yılbaşına zamlı tarifeyle gireceğiz" şeklinde konuştu.