Yüzde 90'ı yıkılmalı

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde kentteki 2000 yılı öncesinde yapılan yapıların yüzde 90'nının ağır hasar aldığını bu yapıların tamamının yıkılması gerektiğini söyledi.

Yüzde 90'ı yıkılmalı

6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya’da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, gazetemize yaptığı açıklamada, kentte 2000 yılı öncesi yapılan binaların yüzde 90’nının ağır hasarlı olduğunu ve bunların biran önce yıkılması gerektiğini belirtti. 

2000 bin yıl öncesi binaların tamamı yıkılmalı

Çoğu binaların hasarlı olduğunu ve devletin biran önce toplu konutlar yapması gerektiğine de vurgu yapan Özgül, “ Cumhurbaşkanlığımız bu konu üzerinde çalışıyor. Bizden görüş sordular biz görüşlerimizi de bildirdik. Kiraların durdurulacağını ama ayrıca TOKİ’nin konut üretmesi yani ihtiyacı karşılaması gerekiyor. İnsanlar çok zor durumda ihtiyaç çok. Şuan insanlar az hasarlı diye evleri kiralıyorlar ama az hasarlı binalar dahi bir 6 şiddetli depremde yıkılacağını tahmin ediyoruz. Özellikle 2000 yılından önceki tüm konutların ağır hasarlı olduğunu belirtmek istiyorum. Her ne kadar raporda ağır, orta hasarlı deseler de buna kimse itimat etmesin. 1999 ve 2000 öncesi binaların yüzde 90’sını çürüktür. Yarın 5,6 şiddetinde depremde yıkılacaktır. Belediyelerimiz, valiliğimizin bu konu üzerinde hassasiyetle durması gerekiyor. 2000 bin yıl öncesi binaların tamamını yıkması gerekiyor” dedi.