Yüzde 80'i tamamlandı

CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Günnur Tabel, Yeşilyurt Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a Yeşilyurt Belediyesi'nin yeni hizmet binasında inşaat çalışmalarının neden devam etmediğini sordu. Başkan Çınar, 'Pandemi sürecinin ilk döneminde yaptığımız için uygun fiyata ihale etmiştik. İhale mevzuatına göre müteahhittin yüzde 80'ni tamamlama yetkisi var. Yüzde 80'i tamamlandı. Geri kalan yüzde 20'lik kısmı ve ince işin ihale sürecini başlatıp, devam ettireceğiz' dedi.

Yüzde 80'i tamamlandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce söz alan CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Günnur Tabel, Meclis Üyesi Günnur Tabel, Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasında inşaat çalışmalarının neden devam etmediğini sordu. Soruya yanıt veren Çınar, "Ciddi anlamda bu yıl inşaat malzemelerinde çok büyük bir fiyat artışı söz konusuydu. Bu kapsamda biz, belediye hizmet binamızın ihalesini pandemi sürecinin ilk döneminde yaptığımız için uygun fiyata ihale etmiştik. İhale mevzuatına müteahhittin göre yüzde 80’ni tamamlama yetkisi var. Bu kapsamda yüzde 80’i tamamlandı. Geri kalan yüzde 20’si ince işin iş ayrı ihale ettiğimiz için işi ikisini bir tamamlayıp ihale sürecini başlatıp, devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.  Sonrasında Tabel, “Müteahhit yüzde 80’lik işini tamamladı mı?” sorusunu yöneltti. Soruya Başkan Çınar, inşaatın kalan kısmı için başka bir ihale açacaklarını söyleyerek, işin yüzde 80'inin toparlandığını Geriye kalan yüzde 20’lik işi de ek olarak devam ettireceklerini belirtti. 

Başkan Çınar’a yetki

Gündem maddeleri arasında bulunan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonunun Raporu doğrultusunda; İkizce Mahallesi’nde Mori Gediği Tepesinin yanından geçen sokağa Morgedik, Cevatpaşa Mahallesi Limon Caddesi’ndeki bir sokağa Turunç ve Çilesiz Mahallesinde yapımı tamamlanan iki adet parka ise Elmas ve Zümrüt isimlerinin verilmesine yönelik gündem maddesini görüştükten sonra onaylarken, Türkiye’nin farklı kentlerinde meydana gelen doğal afetlerden etkilenen kentlere yapılacak yardımlar için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesine dair gündem maddesini ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

Yeşil Gıda Seracılık belediyeye hibe edildi

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Turgut Özal Spor Kompleksi içerisindeki basketbol sahasına isim verilmesine yönelik gündem maddesini Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale eden Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt’un Göktarla Mahallesi’nde yapılacak kadastro çalışmaları için belirlenen beş kişiden oluşan bilirkişi heyeti listesini onaylarken, Malatya Yeşil Gıda Seracılık Tarım Hayvancılık İthalat Ltd. Şirketinin bilabedelle Yeşilyurt Belediyesine hibe edilmesine yönelik Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğünün teklifini kabul etti.