Yüzde 19 Zam Yetmedi: Aylıklar Enflasyona Eziliyor!

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, enflasyonun yüksek seyri ve maaşlardaki erimeye dikkat çekerek, kamu görevlilerinin ve emeklilerin haklarının korunması için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Yüzde 19 Zam Yetmedi: Aylıklar Enflasyona Eziliyor!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, kamu görevlileri ve emeklilerinin Temmuz ayında alacakları maaş/ücret artışları netleşti. 6 aylık enflasyonun %24,73, yıllık enflasyonun ise %71,60 olmasıyla, kamu görevlileri için %19,31 oranında zam yapıldı. Bu artışla birlikte en düşük memur maaşı 30.560 TL'den 36.460 TL'ye, en düşük emekli aylığı ise 14.740 TL'den 17.585 TL'ye yükseldi.

Yüzde 19 Zam Yetmedi: Aylıklar Enflasyona Eziliyor!

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, yaptığı açıklamada, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ısrarla savundukları Eşel Mobil sisteme geçilmesi gerektiğini yineledi. Mevcut artışların enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ve maaşlarda erimeye yol açtığını belirten Söylemez, emeklilerin de en az memurlar kadar maaş artışı alması gerektiğini savundu.

Söylemez, ayrıca, 1 Temmuz itibarıyla gelen elektrik zammı, doğalgaz desteğinin kalkması, kira artışları gibi kalemlerin de maaş artışlarını geride bıraktığını ve sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğünü vurguladı.

Yüzde 19 Zam Yetmedi: Aylıklar Enflasyona Eziliyor!

Söylemez; Memur-Sen’in taleplerini şu şekilde sıraladı:

•    Enflasyonun düşürülmesi ve maaş/ücretlerin enflasyona endekslenmesi
•    Emekli aylıklarının artırılması ve emekli maaşları ile memur maaşları arasındaki farkın kapatılması
•    1 Temmuz maaş/ücret artışlarına ek olarak, 15 Temmuz maaş/ücretlerine yetişilecek şekilde ilave düzenleme yapılması
•    Toplu Sözleşme İkramiyesinin geri getirilmesi
•    4688 sayılı Kanunun güncellenmesi ve sendikal özgürlüklerin artırılması
•    Koruyucu giyim, servis hizmeti, fazla çalışma ücreti gibi toplu sözleşme hükümlerinin eksiksiz uygulanması.

Söylemez,, kamu görevlilerinin ve emeklilerin haklarının korunması için yetkililere acil adımlar atılması çağrısında bulundu.