Yüksel'e dua idama tepki

AGD ve MGV Malatya Şubeleri tarafından sabah namazı çıkışında Metin Yüksel'i anmak ve Mısır'daki idamları telin etmek için yeni cami program düzenlendi.

Yüksel'e dua idama tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Malatya Şubesi tarafından 23 Şubat 1979 tarihinde namaz çıkışında şehit edilen Metin Yüksel’i anmak ve Mısır’daki idamları tel’in etmek için sabah namazı çıkışı cami önünde program yapıldı. Programa AGD, MGV yetkilileri ile birlikte Saadet Partisi il yöneticileri, bazı STK temsilcileri ve cami cemaati katıldı. Cemaat, “Metin Yüksele rahmet isterken, Sisi için de lanet” ifadelerini kullandı. AGD Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre tarafından okunan basın açıklamasında, Metin Yüksel’in şehadeti anlatılarak Yüksel’in yaşamından örnekler verildi. Açıklamanın devamında ise Mısır’ın darbeci Lideri Sisi’nin uygulamaları protesto edilerek, Sisi’nin yaptığı İdam, zulüm ve asimilasyonlarla 2034 yılına kadar iktidar hesapları yaparak Müslümanlara zulüm yaptığı hatırlatıldı ve uluslararası insani kuruluşların olaya müdahil olması istendi. Emre,“40 yıl önce bugün bir cami avlusunda alçakça şehit edilen Mücahit Metin Yüksel’i anmak üzere toplandık. 17 Temmuz 1958’de, Bitlis’te doğan Metin Yüksel İslam Alimi Molla Sadrettin Yükselin oğludur. 9 yaşında ailesi İle birlikte İstanbul'un Fatih semtine yerleşen Metin Yüksel babasından İlim tahsil etti. Metin Yüksel Fatih Akıncılarını kurdu. Metin Yüksel 23 Şubat 1979 günü henüz 19 Yaşında Rabbine kavuştu” dedi.

İslam ülkeleri uyumasın

Mısırdaki Sisi darbeci rejimin İhvan-ı Müslim mensubu 9 gencin idam edilmesini de eleştiren Tayyar Emre, “Mısır'da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmıştır. İdama çarptırılanların çoğu Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler üyesi veya bağlantısı olan Mısır'da 15 kişi idam edilmiştir. Yapılan son İnfaz gösterdi ki Darbeci Sisi’nin ölüm cezasını kullanması tam bir insan hakları krizi halini almıştır. AB idama karşı olmalarına rağmen İdam kararlarından sonra Mısır Yönetimine karşı sessiz kalmıştır. Mısır da İdamlar durdurmalıdır. İnsan haklarına ve adil yargılamaya riayet edilmelidir. Anadolu Gençlik Demeği olarak bizler, İslam ülkeleri liderlerinin, İslam İşbirliği Teşkilatının ve D8’in bu konuda toplanıp kararlar alarak fiili adımlara dönüşmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Topluluk daha sonra şehitler için yapılan duanın ardından dağıldı.