YSK'dan Ağbaba'ya ret

Malatya İlçe Seçim Kurulu, CHP Arguvan İlçe Başkanlığı'nın, Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'ın adaylığının iptali için yaptığı başvuruyu reddetti. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, başvurunun CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa'nın, talimatıyla yapıldığını öne sürdü. 

YSK'dan Ağbaba'ya ret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Arguvan İlçe Başkanlığı, Arguvan İlçe Seçim Kurulu’na, Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’ın adaylığının iptali için yaptığı başvuruyu kabul etti. Bunun üzerine Kızıldaş, Malatya İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Malatya İlçe Seçim Kurulu Mehmet Kızıldaş’ın itirazını yerinde ve haklı bularak, Arguvan İlçe Seçim Kurulu’nun ‘adaylığın iptali’ yönündeki kararını Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğuna karar verdi ve söz konusu kararı kaldırdı. Karar ile ayrıca, “Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'ın adaylık başvurusunun kabulüne” karar verildi.

YSK'dan Ağbaba'ya ret

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, söz konusu karar ilişkin yaptığı açıklamada; “Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş: Birilerinin, Arguvan’da seçim kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki korku dağları sarmış. Adaylığımızı iptal etmek için hukuksuz başvurular yaptılar. Ama unutmasınlar ki bu ülkede hala adaleti savunan hâkimler savcılar var. Hukukun üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla tarihte yaşanan bir olaya atıfla, “Berlin’de Hâkimler Var” denilir. Malatya’da da adaleti ve Anayasal hakları ayakta tutan hâkimler var. Veli Ağbaba ve CHP’nin adaylığımızı engellemeye yönelik, ‘demokrasiye kumpas’ niteliğindeki girişimi, yargımızın adalet duvarına çarparak, tarih önünde mahkûm edilmiştir” dedi. 

YSK'dan Ağbaba'ya ret

Kızıldaş, “Siyasal Partiler Kanununun son derece açık olan ilgili maddelerini anlamaktan aciz olan, aklı sadece kurultay odaklı Bizans oyunlarına çalışanların zekâsı, Arguvan Halkının özgürlüğe aşkla bağlı ruhuyla yarışabilecek düzeyin çok gerisindedir. Biz bu yola Arguvan’ın saygıdeğer halkıyla çıktık, bizi Arguvan’a ve Arguvanlıya hizmet etme yolunda hiçbir güç engelleme gücüne sahip değildir. Sevgili Arguvanlılar; hafızamızı tazeleyelim: Bundan yıllarca evvel, CHP Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM’de oy verdi. Ama gelin görün ki bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi, kendi partisinden 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçiyi engelleyecek kadar siyaseten zavallı ve antidemokratik bir kimliğe evrilmiştir. CHP’nin bu duruma düşürülmesinde baş aktörlerden biri de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dır.