Yine hayal kırıklığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere biner lira olarak ödenen bayram ikramiyesinin bu yıl 100 liralık artışla bin 100 liraya çıkarıldığını duyurdu. Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, verilen zam oranın emekliyi tatmin etmediğini belirterek, 'Biraz hüsrana uğradık. Bayram ikramiyelerinin bin 500 TL civarında olmasını bekliyorduk. 100 TL ile bir emekli ne yapabilir' dedi.

Yine hayal kırıklığı

Emekli hüsrana uğradı

3 yıldır aynı oranda bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yıl bayram ikramiyelerinin bin 500 TL olmasını beklerken, verilen 100 TL'lik zam ile yine hüsrana uğradılar. TÜMİŞDER Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, 100 TL artışın emekliyi tatmin etmediğini söyledi. Emeklinin beklentisinin bin 500 TL olduğunu vurgulayan Tangüner, "Hatta bunun için bizim genel başkanımız Cumhurbaşkanımıza bir mektupta gönderdiler. Birde bu ek ödemede bir düzeltmenin yapılacağı söylenildi.  Fakat maalesef biraz hayal kırıklığına uğradık. 85 TL veriliyordu, Cumhurbaşkanı 100 TL'ye çıkarttı. Bu emekliyi tatmin etmiyor açıkçası" diye konuştu.

Yine de teşekkür ediyoruz

Tangüner, emeklilerin ortalama maaşının bin 500 TL civarında olduğunu vurgulayarak, "100 TL ile bir emekli ne yapabilir. İki kilo şeker dahi gelmez. Onun için keşke biraz daha fazla olmuş olsaydı. Ama beklide devletin imkanı yoktu. 13 milyona yakın bir emekli kitlesi var. Bundan dolayı mı düşük bir miktar verildi? Bilemiyoruz. Ama yine de teşekkür ediyoruz ne yapalım? Kapanma sürecinde büyük bir sıkıntı çekeceğiz. Zaten açıkçası emekli bir yere çıkamıyor. Nasıl zaman geçirecek? Fakat buda insan sağlığı açısında da gerekli. Buna mecburen uyacağız. Başka çaremiz yok" diye konuştu.