Yıkımlara rağmen işine kravatla gidiyor

6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da 30 yıldır esnaflık yapan Mehmet Kaya, çalıştığı bölgede yıkım ve toz olmasına rağmen işine her gün kravat  takarak geliyor. Kaya, kendisine saygısı olan insanların herkese saygı duyacağını söyledi.

Yıkımlara rağmen işine kravatla gidiyor

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da, şehir merkezindeki esnaflar yıkımların arasında çalışmaya devam ederken,  30 yıldır esnaflık yapan Mehmet Kaya,   Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Hacı Yusuf Taş Camisi yanında bulunan iş yerine, yıkım ve toza rağmen kravat takarak geliyor. Kaya, “Genelde memurlar kravat takar ama onlar devletin memuruysa ben de ailemin memuruyum” dedi.

“Ben ailemin memuruyum”

Kendisine ve çevresine saygı duyduğu için giyimine özen gösteren Kaya, yıkımların kendisini etkilemediğini  belirterek kişinin kendisine saygısı göstermemesi  durumunda çevresine de saygısı olmayacağını söyledi. Kaya,” Sadece İşe gelip giderken değil hep böyle giyiyorum. Ben en başta kendime saygı duyuyorum sonra aile ve sonra da çevreye. Kendisine saygı duyan insan başkasına da saygı duyar. Kravat takmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Genelde memurlar kravat takar ama onlar devletin memuruysa ben de ailemin memuruyum. İnsan kendisine ve çevresine saygı duymalı. Saygı olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Giyimimin depremle alakası yok. Peygamberimiz ne demiş, “Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin” demiş. Bu yüzden kendime ve çevreme saygı duyduğumdan dolayı özen gösteriyorum ”şeklinde konuştu.