Yıkımın en geride olduğu il Malatya

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, son 10 gün itibariyle Malatya'nın yıkımın en geride olan il olduğunu açıkladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yıkımın en geride olduğu il Malatya

Yazıcı, Malatya'da yıkılmayı bekleyen 30 bin binanın duruma ilişkin,"36 bin 500 binamızın 6 bin 500’ü yıkılmış durumda, İhalelerimiz tamamlanmış. Aralık ayı itibarıyla ağır hasarlı binalar yıkılmış olacak. Hızlandırmanın gayreti içindeyiz, daha da hızlanacağız. En geç yıl sonuna kadar bu işi bitirmemiz lazım" dedi.

Malatya yıkımın en geride olduğu il

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'nın yaşadığı sorunları anlatmak için kentte, özel yayın yaptı. Öztürk’ün, konuğu olan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, şehirdeki yıkım çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Vali Yazıcı, Malatya'da yıkılmayı bekleyen 30 bin binanın yıl sonuna kadar yıkmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Yazıcı, son 10 gün itibariyle Malatya’nın yıkımın en geride olan il olduğunu açıkladı.

Ajandamızın başında yıkım var

Depremlerin ardından okulların hasar aldığı Malatya'da konteyner kentlere yerleşen öğrencilerin nasıl gideceklerini de açıklayan Yazıcı, konteynerlerde kalan tüm öğrencilerin okullarına ücretsiz bir şekilde taşınacağını belirtti.  Yazıcı, “İnşallah hep birlikte burada yaşayan Malatyalı hemşerilerim başta olmak üzere İstanbul’da ve diğer illerde yaşayan Malatyalı hemşerilerimizle birlikte el birliğiyle en kısa zamanda ayağa kaldıracağız. Aralık ayı itibarıyla ağır hasarlı binalar yıkılmış olacak. Hızlandırmanın gayreti içindeyiz, daha da hızlanacağız. En geç yılsonuna kadar bu işi bitirmemiz lazım. Belediyemizle birlikte riskli yapıların altında, hemen yakınında bu tür işletmelerin olamayacağı konusunda arkadaşları ikaz ediyoruz. Bazı konteyner bölgelerinde esnafın bir bölümü kabul etmiyor. O tür çarşılara gitmek istemediklerinden, yoksa birçok esnafımıza konteyner verildi. Geldiğim günden bu yana konteyner kentleri dolaşıyorum. Ajandamızın başına yıkımı aldık. Bir an önce ağır hasarlı binaların kaldırılması gerekiyor. Bunu öncelikle kendi psikolojimiz için yapmamız gerekiyor” dedi.

Bir an önce düzeltilmesi gerekiyor

Vali Yazıcı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Malatya’nın sembol yapılarından Yeni Cami’nin durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Bir an önce buraların düzeltilmesi gerekiyor. Bu noktada da yıkılması gerekenler yıkılacak, ayağa kaldırılması gerekenlerde ayağa kaldırılacak. Bu tür yapılarda hızlı bir şekilde ayağa kalkacak. Yeni Cami’yi de Malatyalı bir hayırsever yapacak” ifadesini kullandı.