Yetiştiricilere 30 bin TL destek

Malatya'da çoban ihtiyacının giderilmesi amacıyla düzenlenen sürü yönetimi eğitimi kursu başladı. Çoban eğitimlerine önem verdiklerini belirten Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, eğitim alan ve hayvan sayısı yüz ve üzeri olanlara bakanlığın 30 bin TL destek verdiğini söyledi. Malatya'nın 370 bin civarında küçükbaş, 170 bin civarında büyükbaş varlığı ile önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Akar, yetiştiricilerin yanında olduklarını ve her türlü katkıyı sunacaklarını söyledi.

Yetiştiricilere 30 bin TL destek

Son zamanlarda Malatya’da çoban ihtiyacı artmaya devam ediyor. Çoban açığının kapatılması ve çiftçileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen   ‘Sürü Yönetimi Eğitimi Kursunun ‘12’incisi başladı. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği binasında gerçekleşen açılış programına Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Birlik Başkanı İhsan Akın ile yetiştiriciler katıldı. Kursun açılışı gerçekleştirilirken, bir önceki kursta başarı elde eden üreticilere ise sertifikaları takdim edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar Malatya’da çok üst düzey bir tarımsal üretim potansiyeli olduğunu ifade ederek, “Bitkisel üretim potansiyeli 420 bin hektar civarında tarım arazisi, 370 bin civarında küçükbaşı, 170 bin civarında büyükbaş varlığı ile önemli bir tarım potansiyeli var. Bu tarım potansiyelinin katma değere dönüştürülmesi çok önem arz etmektedir. Bu çerçevede gerek bakanlık olarak çok yoğun bir şekilde verdiğimiz birebir desteklerin yanında sahada da yaptığımız fiili hizmetler var” dedi.
Eğitimler çok önem arz ediyor
Sivil toplum kuruluşlarının da tarımsal alanda bu tür kursları düzenlemesinin kendilerine ayrı bir güç verdiğini de ifade eden Akar, bu tarz eğitimlerin önemli olduğuna değindi. Akar, “Artık malumunuz bu eğitimler çok önem arz ediyor. Artık bizim birim alandan daha fazla üretim yapma gereği var. Nüfusumuz ve gıda ihtiyacı artıyor. Bu yüzden insanları sektörde tutmak, insanlara katkıda bulunmak adına çok yoğun argümanlar geliştirmemiz lazım. Bu eğitimlerde özellikle deneyimin ve bilginin entegrasyonu adına çok önem arz ediyor. Buradaki birçok çiftçimiz eminim geçmişinde ailesinden kalma çiftçilik ve hayvancılık yapma durumu var ama bunu artık bizim bilgi ve teknoloji ile birleştirip daha fazla verim alma zorunluluğumuz var. Bu yüzden bu eğitimlerimiz çok önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
Çiftçilere 30 bin TL destek
Eğitim alan çiftçilerden yüz  baş ve üzeri koyunu olanlara bakanlık olarak 30 bin TL destek verildiğini aktaran  Akar, “Bakanlığın yürüteceği projelerde pozitif bir ayrımcılık tanınıyor. Yani ekstra puan bazı proje başvurularında ekstra puan vererek bu eğitim almış çiftçilerimizin daha ön plana çıkmasına katkıda bulunuyoruz. Bizim bakanlığımızın hem altyapı ve eğitim ile ilgili olarak hem de yetiştiricilik ile ilgili olarak çok yoğun bir şekilde eğitim hizmetleri ve destekleri var. Bu desteklerden çiftçilerimizin azami oranda faydalanmasını istiyoruz. Bu çerçevede kurum ve il müdürlüğü olarak her türlü katkıyı her türlü platformda vermeye gayret göstereceğiz. Burada bayan çiftçileri görmek çok güzel” ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilere 30 bin TL destek
Yetiştiricilere 30 bin TL destek
Yetiştiricilere 30 bin TL destek
Yetiştiricilere 30 bin TL destek
Yetiştiricilere 30 bin TL destek
Yetiştiricilere 30 bin TL destek