Yeterli kurbanlık var

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Malatya'da kurban kesimi için yeterince büyükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, birlik olarak yaptıkları çalışmanın neticesinde büyükbaş kurbanlık et fiyatlarını da tespit ettiklerini söyledi.

Yeterli kurbanlık var

Taneli, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında kurbanlık hayvanların canlı kilogram fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Mehmet Taneli, “Malatya’da birliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde tosunların canlı kilogramını biz 20 liradan tespit ettik. Bunların hesap kitaplarını yaptık yem fiyatlarını hesapladık, maliyetlerini çıkardık. Tosun etinin kilogramı 20 liradır. Düve etinin kilosu 18 TL, ineğin etinin kilosu 16 TL’dir. Kurban alacak vatandaşlarımız bu fiyatlardan kurbanlıklarını alacaklardır. Burada tabi ki pazarlık payı da var. O alıcı ile satıcının arasındaki bir durumdur” dedi.

Sahte para konusuna dikkat edin

Malatya’daki kurbanlık sayısının yeterli olduğunu anlatan Taneli, “Şuanda işletmelerimizde hayvan var, hatta şuanda hayvanları kesemeyen işletmelerimiz var. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar. Bizde hayvan pazarımızda her sene olduğu gibi bu yılda giriş çıkışlarda denetimler yaparak sevki ve pasaportu olmayan hayvanları hayvan pazarına almayacağız” diye konuştu. Başkan Taneli, “Bilindiği gibi hayvan satış sirkülasyonunun yoğun olduğu bu günlerde özellikle küçük üreticilerin hayvan satışlarında dolandırıcılara ve sahte para konusuna dikkat çekmek istiyorum. Tam güvenmedikleri kişilere hayvan satarken, sahte çek ve senet kullananlara ve verilen kurban paralarının sahte olmamasına da dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.