Yeşilyurt'u 2023'e taşıyacak projeler

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'u 2023'e taşıyacak projelerini tanıttı.

Yeşilyurt'u 2023'e taşıyacak projeler

Hazırlanan platforma “Memleket işi, Gönül işi” sloganı ile çıkan Mehmet Çınar, prestij, tarım, çevre ve şehircilik, kültür ve sosyal işler, eğitim ve spor, turizm başlıkları altında yer alan 45 proje sunumlar halinde izleyicilere aktarıldı. Mehmet Çınar, her vatandaşa dokunmak için çalışacaklarını vurgulayarak, “Yeşilyurt 2023'e taşıyacak olan birbirinden güzel ve bölgemizde değer katacağına inandığımız 45 tane proje ile karşınızdayız. Bu projeleri yaklaşık 150 tane proje arasından seçtik. Belediyemiz bütçesi, dinamizmi ve gücümüz, nispetinde ilan etmiş olduğumuz projelerin hepsini bitirip 2023 yılında toparlamış olacağız. Bir sonraki yerel seçim tarihine kadar bunları Yeşilyurt’umuza kazandırmış olacağız. Teknolojik anlamda da fiziksel anlamda da kültürel sosyal tarih ve spor alanında da birçok etkinliği ev sahipliği yaptık. Artık Yeşilyurt’umuzda Malatya’mızda ülkemizde birçok marka şehirlerarasında adını da almış oldu. Bizler de inşallah geçmişten almış olduğumuz ve bugüne kadar yapmış olduğumuz projelerin bize vermiş olduğu heves ile bunların bilgisi çerçevesinde almış olduğumuz deneyim ve becerilerimiz ile de yeni dönemde de inşallah Yeşilyurt'ta daha üst noktaları yaşatacak ve daha yüksek çıtalara ulaşmış olacağız” dedi.

Yeşilyurt kültürü oluşturulacak

Çınar, “Özellikle dikkat ederseniz Yeşilyurt'ta yeni dönemde tarımsal ürünleri, kendi çiftliklerimizde ve üreticilerimiz tarafından ürettiğimiz ürünlere yüksek katma değeri olan teknolojik altyapısı olan çalışmaların yapılması, tarihin korunması, gençlerimize sahiplik edilmesi noktasında sportif aktivitelerin yapılması ve şehrimizin Turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik projelerimiz oldu. Bu projeler şu anda bizlerin önemsediği ve özellikle öne çıkarılmasını istediğimiz projeler. Yeşilyurt'un biliyorsunuz üç tarafının su olmasına rağmen, Aşağıda Karakaya barajı, Sultansuyu barajı ve yukarıda Çat barajı olmasına rağmen buradaki sulardan çok fazla istifade edemiyorduk. Hem burada sudan istifade etmiş olacağız hem de birçok alnımızdan tarım ürünleri yetiştiriliyor. Bu yetiştirilen tarım ürünlerini belli alanlara getirip hemşerilerimize birinci elden ulaştırarak üretici ve tüketici buluşacağız. Böylece uygun ürün almalarına vesile olacağız. Amacımız bir de yöresel olarak tanıtım eksikliğini htiğimiz yöresel yemeklerimiz, kahvaltı kültürü, gastronomi kültürü, özellikle de bizim tespit ettiğimiz ürünlerimizi olan Yeşilyurt’un daha özelliklerini de katmış olacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Belediyecilik hizmetlerini geliştireceğiz

Mehmet Çınar, “Bölgemiz her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Artık bu büyümelerin projelerin bir dinamo etkisi olur. O da bizi daha iyi noktalara taşır diye düşünüyorum. Hizmet belediyeciliğinde kültürel sosyal belediyecilikte yakaladığımız çıtayı çevre ile ilgili yeşil alan oluşturması ile ilgili ve sportif alanları geliştirerek yeni dönemde inşallah gönül belediyeciliği ile herkesin gönlüne dokunalım onların talepleri de birebir yerine getirelim istiyoruz. İnşallah hizmet kalitemizi çok daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Bu konuda da gelecekte bunu başarabilecek güçteyiz. İnşallah hep birlikte beraber yereldeki gücümüzü genele taşıyarak bölgemize daha fazla katma değer oluşturmak için bu birlikteliğimize devam ederek çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

İşte projeler

“Belediye hizmet binası ve kompleksi. Beylederesi şehir parkı. Yeşil gıda et-süt işleme tesisleri. Yeşil gıda soğuk hava deposu. Yeşil gıda üreticiden tüketiciye. Yeşil gıda seracılık. Karakaya göl park. Ambalaj atığı arıtma tesis. Kilit taşı ve beton elamanları tesisi. Meydan düzenlemeleri. Semt pazarları. Gündüzbey katlı otoparkı. Çırmıktı kentsel tasarım projesi. Kentsel dönüşüm uygulamaları. Beylerderesi savunma sanayi ve savaş aletleri açık hava müzesi. Millet kıraathaneleri. Gedik Kültür Evi. Mahallelerimize kültür ve eğitim merkezi. Kent belleği müzesi. Tekstil müzesi. Üniversiteye yönelik etkinlikler. Kültür Kiraz ve Spor Festivali. Doğal ürünler pazarı ve emanet çarşısı. Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri. Kadın konukevi. Engelsiz yaşam merkezi. Ekmek unlu mamuller satış noktası. Mahalle komisyonları. Yetim kalbi. Şehir cami. Teknoloji atölyeleri. Bilim atölyesi ve deprem eğitim simülasyon merkezi. Okul öncesi oyun parkı. Gündüzbey Spor Kompleksi. Yakınca Spor Kompleksi. Mahallelerimize Spor Tesisleri. Portatif havuz. Adrenalin park. Seyir terası. Seyir mağarası. Çırmıktı butik otel. Yöresel dinlenme tesisi. Lezzet vadisi. Yeşil elma, Akvaryum.”

Kimler katıldı?

Tanıtım toplantısına AK Parti Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kâhtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti İl Başkanı İhsan Koca da katıldı.