Yeşilyurt'ta 'Açık Kapı Projesi'

İçişleri Bakanlığı tarafından bürokrasinin azaltılması, vatandaşla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi amacıyla uygulanan 'Açık Kapı Projesi' projesi Yeşilyurt'ta hayata geçirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yeşilyurt'ta 'Açık Kapı Projesi'

Yeşilyurt kaymakamlık binası giriş katında oluşturulan ‘Açık Kapı’ biriminin önünde düzenlenen açılış programına Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, katıldı.

Vatandaşların problemlerinin giderilmesi açısından önemli proje

Açılış öncesi ‘Açık Kapı Projesi ‘hakkında bilgi veren Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Nüfusu 100 binin üzerinde olan belli ilçelerde projenin başladığını kaydederek, “Vatandaşlarımızın kamu kurum, kuruluşlarıyla olan iletişimin geliştirilmesi, sıkıntılarının koordineli bir şekilde giderilebilmesi açısından önemli bir proje. Devlet olarak zaten bizler vatandaşımızın kurumları ulaşabilmesi için birçok mekanizmalar gerçekleştirmiştik. CİMER, gerekçe hakkındaki kanunlarımız gibi bununla beraber belediyelerimizdeki beyaz masalar gibi birçok mekanizmalarımız mevcut. Bununla beraber vatandaşlarımızın, iş sahiplerinin devletle olan konularla ilgili yapacakları tüm başvuruları, rahatlıkla yapılabilmesi açısından koordineli bir şekilde vatandaşların problemlerinin giderilmesi açısından güzel uygulamalardan bir tanesi bugün burada Yeşilyurt ilçemizde gerçekleştiriliyor” diye konuştu.