Yeşilyurt'ta Pedallar Sağlık ve Çevre İçin Çevirdi!

Yeşilyurt Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği bisiklet turu ve sıfır atık farkındalık eğitimi ile her yaştan vatandaşı sağlıklı yaşama ve çevre temizliğine teşvik etti.

Yeşilyurt'ta Pedallar Sağlık ve Çevre İçin Çevirdi!

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Bisiklet Turu ve Beylerderesi Şehir Parkı’nda ‘Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi’ düzenledi. Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alan” teması ve “Şehri Birlikte Yaşayalım” sloganıyla gerçekleştirilen hafta, Yeşilyurt Belediyesi’nin etkinlikleriyle dolu dolu geçti.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yeşilyurt Belediyesi, sağlıklı yaşam ve temiz çevreye dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bisiklet turu, Yakınca Yaşam ve Spor Merkezi önünden başlayarak Beylerderesi Şehir Parkı’na kadar sürdü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla açılan spor kursları, 15 gün boyunca ücretsiz olarak vatandaşlara sunulurken, genç sporcular bisiklet turunda sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Beylerderesi Şehir Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, sporcular hem eğlenceli vakit geçirdi hem de ‘Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi’ne katılarak çevre temizliği yaptı. Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sağlıklı ve temiz bir hayat için herkesin el birliği yapmasının önemine dikkat çekti. Başkan Geçit, “Avrupa Hareketlilik Haftasını yeşil, güvenli ve sağlıklı şehirler için farkındalık oluşturmak adına önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Spor ve hareketli yaşam, mutlu ve güzel bir hayat sürmemize yeni fırsatlar oluşturur. Sporun zihinsel, fiziksel ve bilişsel gelişime katkısı büyük, bu yüzden herkesi spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Bisiklet turunun ardından, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen kısa sunumla çocuklara sağlıklı çevrenin önemi anlatıldı ve ardından parkta çevre temizliği yapıldı. Başkan Geçit, etkinliğe katılan sporculara ve ailelerine teşekkür ederek, bisiklet sürmenin ve çevreyi temiz tutmanın sağlıklı ve güvenli bir yaşamın anahtarı olduğunu ifade etti.