Yeşilyurt Nurlan'a Emanet

Demokrasi ve Adalet Partisi (DEVA) Yeşilyurt İlçesi 1. Olağan Genel Kongresini tamamladı. Yapılan kongre sonrası kurucu başkanlığı yürüten Selahattin Kalı görevi Av. Mahmut Nurlan'a teslim etti.

Yeşilyurt Nurlan'a Emanet

DEVA Partisi İnönü Caddesi üzerinde bulunan parti binasında Yeşilyurt ilçe kongresini tamamladı ve ilçe başkanını seçti. Kongrede bir açıklama yapan DEVA Partisi Malatya kurucu il başkanı Onur Güneş, "Sorunları özgürlük, adalet ve eşitlik çerçevesinde çözme hedefindeyiz. Demokrasi temel hedefimiz olacaktır. Demokrasi söylemesi kolay ama gerçekleştirmesi zor bir kavramdır. Demokrasi sadece yerel seçimlere indirgenecek bir olgu değildir.  Demokrasi bir tutum, bir yönetim kültürünün adıdır. DEVA Partisi, Türkiye'nin dertlerine çözüm üretmede bir atılımın gerekliliğine inanmaktadır. Ancak atılımı sadece ekonomik olarak anlamak sakıncalı bir yaklaşım olacaktır. Kalkınma ve gelişme arasındaki fark, ekonomik iyileşmenin insanların kişisel hayatlarının iyileşmesi ve toplumun bir bütün olarak bu iyileşmeden fayda sağlamasıdır. DEVA Partimiz sadece ekonomik değil, topyekun bir atılımı ön görmektedir" dedi.

Türkiye'de yeni bir ses

Kongreye başkanlık eden DEVA Partisi Kurucularından Prof. Dr. İbrahim Gezer ise; "DEVA Partisi Türkiye'de yeni bir ses, yeni bir soluk ve heyecan olarak ortaya çıktı. İnanıyorum ki, DEVA Partisi Türkiye'de siyasetin kurumsallaşmasında kuvvetler dengesini, denge denetleme sistemlerinin yerli yerine oturtturulmasın da, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında, bir partinin devleti değil, hukuk devleti olmasında, bir adalet devleti olmasında ciddi bir misyon yükleneceğini düşünüyorum. Gerçekten ülkemizin bütün kesimlerinden bir araya gelmiş 90 kurucusuyla 70'e aşkın ile de örgütlenmiş haliyle DEVA Türkiye siyasetinde yeni bir ses, soluk, heyecan olarak bu ülkenin siyasetini, denge denetleme sistemlerini yerine oturtmak için, ülkeyi tekrar hukuka, adalete, özgürlüğe dönmesinde ciddi bir misyon üstlenecek" şeklinde konuştu. Yapılan kongrede Av. Mahmut Nurlan, Yeşilyurt ilçe başkanlığına seçildi.