Yeşilyurt ile Sincik kardeş oldu

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve teklifleri karara bağladı. Yeşilyurt Belediyesi ile Adıyaman Sincik Belediyesinin, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, eğitim, kültür, şehir planlaması, sosyo-ekonomik ve kültürel projelerle ilgili fikir alış verişinde bulunmak ve çeşitli alanlarda işbirliği yapmak amacıyla 'Kardeş Şehir' olmasına yönelik teklif oy birliği ile kabul edildi.

Yeşilyurt ile Sincik kardeş oldu

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Naci Şavata Başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 01 Eylül 2021 Tarihli Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 2022 Mali Yılı Bütçe Teklifi ve Tarifelerinin görüşülmesine yönelik teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi 2022 Yılı Stratejik Plan ve Performans Programını görüşerek onayladı. Yeşilyurt Belediyesi ile Adıyaman Sincik Belediyesinin, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, eğitim, kültür, şehir planlaması, sosyo-ekonomik ve kültürel projelerle ilgili fikir alış verişinde bulunmak ve çeşitli alanlarda işbirliği yapmak amacıyla ‘Kardeş Şehir’ olmasına yönelik Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi onaylanırken, iki yıl önce Cami ve Kuran Kursu yapılması için Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne tahsis edilen ve yapımı tamamlanan Cebrail Kurel Erkek Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nun bulunduğu Yakınca Mahallesi 406 ada 2 parsel nolu taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı adına Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesine yönelik teklifte kabul edildi. Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Norm Kadro İptal ve İhdası ile Yeşilyurt Belediyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurulmasına yönelik teklifi ise görüşüldükten sonra kabul edildi. 

'Günnur Hanım milletvekili olmak için uğraşıyor'

CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Günnur Tabel, gündem maddeleri öncesinde meclis başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Tabel, geçtiğimiz akşam Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarafından geçtiğimiz yılın performansının değerlendirildiği bir toplantı düzenlendiğini CHP meclis grubu olarak sordukları sorulara cevap alamadıkları için katılmadıklarını söyledi. Bunun üzerine söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Oktay Özevren, "Günnur Hanım siz de davete katılsaydınız, orada beraber otursaydık, istişare etseydik daha güzel olurdu. Ben sizleri orada görmek istiyorum. CHP Grubunu mutlaka bu davette görmek isterdim. Herhalde Günnur Hanım milletvekili olmak için uğraşıyor. Ben Ağbaba ile arasında bir çekişme olduğunu seziyorum, dışarıdan sezdiğim kadarıyla. Bir Almanya olayı var. Günnur Hanım lütfen bu defalarca burada dile getirildi. Mahkemeye intikal edilmiş bir durum. Başımızda bir devlet, hükümet var. Siz zannediyor musunuz ki burası ahbap çavuş ilişkisiyle idare ediliyor. Yani sizin burada sorduğunuz soruların daha ağırını, biz başkanımıza sorduk ve başkan bize saatlerce cevap verdi. Ben Günnur Hanımdan ve CHP Grubundan rica ediyorum, bu konuları daha özel ve yemekli ortamlarda konuşsak daha iyi olacak" dedi. 

'Sorduğum soruların cevabını istiyorum'

Tekrar söz alan Tabel, "Benim ne haddime Ağbaba ile bir çekişme içerisine gireyim. Ayrıca bizim yemekli ve özel toplantılarda konuşmamamız gereken konular ayrıdır, burası ayrıdır. Ben burada sorduğum soruların cevabını istiyorum. Bütün Yeşilyurtluların duymasını istiyorum. Yalnızca benim öğrenmem bir şeyi ifade etmiyor. Ben bir muhalefet meclis üyesiyim, benim görevim Yeşilyurtluların sorunlarını dile getirmek ve onunda cevabını almak. Şimdiki toplantılarınıza genelde geliyordum ve dünkü yemeğe tepki olarak gelmedik" diye yanıt verdi.