Yeşilyurt- Doğanşehir hattına dikkat!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından değerlendirmelerde bulunan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, aynı büyüklükte depremlerin yaşanabileceğini ifade etti.

Yeşilyurt- Doğanşehir hattına dikkat!


 AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı )tarafından  edinilen bilgiye göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da hissedildi. Depremin etkisiyle bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, benzer depremlerin yaşanabileceğini ve yıkılmaya müsait yapılardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Öğüt’ün açıklamaları şu şekilde: “Malatya Yeşilyurt’ta bu sabah meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem Yeşilyurt Doğanşehir hattında oldu. Bölgeye gerilim transferi olmuştu aynı büyüklüklerde depremler görebiliriz. Yıkılmaya müsait yapılardan uzak durunuz.”