Yeşilyurt Belediyesi'nden Öğrencilere Atık Pil Toplama Yarışması

15 Ekim 2024 ile 30 Nisan 2025 tarihleri arasında Yeşilyurt'taki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, atık pil toplama yarışmasıyla hem çevreyi koruyacak hem de ödüller kazanacak.

Yeşilyurt Belediyesi'nden Öğrencilere Atık Pil Toplama Yarışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘Sıfır Atık’ projelerine en fazla katkı sağlayan yerel yönetimlerden biri olan Yeşilyurt Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bir ‘Atık Pil Toplama’ yarışması düzenleyecek. 15 Ekim 2024 ile 30 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışma kapsamında toplanan atık piller, çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılacak.

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma ile bünyesinde tehlikeli maddeler barındıran atık pillerin toplanarak hem çevreye hem de insan sağlığına verebileceği zararların önlenmesi hedefleniyor. Yarışma sonucunda en fazla atık pil toplayan okullar, spor ekipmanlarıyla ödüllendirilecek. Her 50 kilogram atık pil toplayan okullara Voleybol, Futbol ve Basketbol top setleri hediye edilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, çevre bilincini artırmak ve öğrencilere geri dönüşüm kültürünü kazandırmak amacıyla yarışmayı başlattıklarını belirtti. Başkan Geçit, “Sıfır Atık projelerimize yeni etkinliklerle katkı sunmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızı çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedeflerimizden biridir. Yarışmamız ile hem geri dönüşüm kültürünü aşılayacak hem de doğayı koruma bilincini geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt İlçesi’ndeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm eğitim kurumlarının katılacağı yarışmanın sonunda en fazla atık pil toplayan okullar, düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşaca