Yeşilyurt Belediyesi denetlenecek!

Yeşilyurt Belediye Meclisi, ocak ayı ilk toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, gündem maddeleri arasında bulunan 'Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oyla seçilmesi' maddesi görüşülerek karara bağlandı. Yapılan gizli oylamada, 2024 yılı için denetim kurulu üyeleri belirlendi.

Yeşilyurt Belediyesi denetlenecek!

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ocak ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Gedik Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan 2023 yılı faaliyetlerinin denetlenmesine dair madde kapsamında gizli oylama yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda denetim kuruluna seçilen meclis üyeleri ve aldıkları oy oranları;

Üye                Aldığı oy oranı

Ramazan Yapıcı         21
Esin Tanrıverdi            21
Memet Özen               20
 Şeyda Öztürk Aslan   20 
İsmail Aydın                20

Yeşilyurt Belediyesi denetlenecek! Denetim Komisyonu da belli oldu

Denetim "2024 Yılı Denetim Komisyonu Üyelerinin Gizli Oyla Seçilmesi" başlıklı madde;

5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği "il ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyeler, her yıl ocak ayı meclis toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur" denilmektedir.

2024 Yılında görev alacak Denetim Komisyonunun oluşturulabilmesi için konunun meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanılması hususunu arz ederim.

Yeşilyurt Belediyesi denetlenecek! Denetim Komisyonu da belli oldu