Yerlikaya Uyardı: Malatya'da Trafikte Yeni Yaptırımlar Geliyor…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafikte makas atan sürücülere yönelik yeni yaptırımların geleceğini açıkladı. Yerlikaya, 81 il dahil olmak üzere Malatya'da da bu tür ihlallerin önüne geçmek için çalışmaların hızla tamamlandığını ve yaptırımların yakın zamanda devreye gireceğini belirtti.

Yerlikaya Uyardı: Malatya'da Trafikte Yeni Yaptırımlar Geliyor…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında, Trafiği tehlikeye makas atan sürücüler ile ilgili yeni yaptırımların geleceğini duyurdu.

Yerlikaya Uyardı: Malatya'da Trafikte Yeni Yaptırımlar Geliyor…

Bakan Yerlikaya, “1 Ocak ile 14 Şubat tarihleri arasında, art arda birden fazla şerit değiştirme olarak bilinen "makas atma" ihlali nedeniyle toplam 12 bin 919 sürücü ve araca işlem yapıldığını” açıkladı.

Yerlikaya Uyardı: Malatya'da Trafikte Yeni Yaptırımlar Geliyor…
Yeni yaptırımların yolda olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı’nın, bu tür tehlikeli davranışların ve yol açtığı kazaların önlenmesi amacıyla mevzuat çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu” belirtti. Yaptırımlar arasında idari cezaların artırılması, sürücü belgelerinin geri alınması ve araçların trafikten men edilmesi gibi önlemler bulunuyor.