Yerinde dönüşümü esas alacağız

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplası Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, 6 Şubat'ta depreminde yıkıma uğrayan Malatya'daki dönüşümle ilgili, 'Yerinde dönüşümü esas alacağız, bunu ben Çevre Şehircilik Bakanımıza' da diğer bakanlarımıza da söyledim, burada da söylüyorum, yerinde dönüşüm birinci tercihimiz' dedi. 

Yerinde dönüşümü esas alacağız

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 6 Şubatta yaşanan deprem sonrası ilk toplasını Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı birleşiminde mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan imar ağırlıklı bazı maddeler oylanarak karara bağlandı. Toplantıda, kardeş şehir ilişkisi kurulması görüşülerek karar bağlandı. Meston Çevre ve İnşaat A.Ş.’nin kaynak temini için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a 90 milyonluk kredi yetkisi verildi.  Türk Kızılay Derneği ile ortak yemek fabrikası açılması teklifi kabul edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan Esenlik’ A.Ş’ye 40 milyonluk sermaye artırımı kararı kabul edildi. 
Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, 6 Şubat’ta depreminde yıkıma uğrayan Malatya’daki dönüşümle ilgili, “Yerinde dönüşümü esas alacağız, bunu ben Çevre Şehircilik Bakanımıza’ da diğer bakanlarımıza da söyledim, burada da söylüyorum, yerinde dönüşüm birinci tercihimiz” dedi.