Yerinde dönüşümde kat müjdesi

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya'ya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini aldıklarını söyledi.

Yerinde dönüşümde kat müjdesi


6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da ki mimari ve kentsel tüm sorunları tespit edip çözüm bulunması noktasında çalışmalar yürüten Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, son gelişmelerin Malatya'nın daha hızlı ayağa kalkması nlamında kendilerini umutlandırdığını söyledi.
Yıkık ve ağır hasarlı binaların  Yerinde Dönüşüm hibe ve kredi imkanlarından faydalanabilmesi için Zemin+4 kat şartının daha önce açıklandığını hatırlatan Fidanel, "Mimarlar Odamızın teknik çalışmaları sonucunda Bostanbaşı, Tecde, Karakavak, Yakınca, Çilesiz, İnönü Caddesi, Yeşilçam Caddesi, Fuzuli Caddesi gibi yüksek katlı binalarımızın bulunduğu yerlerde mevcut parselde zemin+4 kata aynı bağımsız bölümlerin sığdırılamadığını mimari çizimlerimiz sonucunda tespit ettik. Bu konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye ilk olarak 4 ay önce bildirdik ve yerelde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda dile getirdik. Mimarlar Odamızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, Milletvekilleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün girişimleriyle Malatyaya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini almış bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konutlarını yerinde dönüşüm projesi ile yapmak isteyen depremzedelere çağrıda bulunan Fidanel, "Vatandaşlarımız projelerini hızlıca çizdirip ilgili belediyeden ruhsatını alarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurularını yapabilirler. Belediyelerin belirlediği maksimum kat sınırı olduğu için Malatyada zemin+6 kata kadar bu destek verilecek. Toplam bağımsız bölümün sığdırılması anlamında herhangi bir engel kalmadı." şeklinde konuştu.

Fidanel, konuşmasını şöyle tamamladı: "Malatyamızın daha hızlı dönüştürülmesi adına son derece önemli ve güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte emeği geçen Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Büyükşehir Belediyemize, Vekillerimize ve özellikle Çevre Şehircilik İl Müdürümüz Katip bey'e Malatya adına teşekkürlerimi sunuyorum."