Yerinde dönüşüm başvuruları için gerekli evraklar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilecek Yerinde Dönüşüm Projesine başvurular, bugün başladı. Peki Yerinde Dönüşüm başvuruları için hangi evraklar gerekiyor?

Yerinde dönüşüm başvuruları için gerekli evraklar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Malatya’da, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hak sahibi olan vatandaşlardan hak sahipliğini yerinde kullanmak isteyen vatandaşlar için yerinde dönüşüm ofisi kurdu. Malatya merkez Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleri için Büyükşehir Belediyesi yanındaki Sanat Merkezi içerisinde kurulan iletişim ofisinde hizmet verecek. Doğanşehir ve Akçadağ ilçesi için ise ilçe merkezinde kurulan ofislerde vatandaşlar bilgilendirilecek. Peki Yerinde Dönüşüm başvuruları için hangi evraklar gerekiyor?

  • E-Devlet şifresi olan vatandaşlar yerinde dönüşüm için e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler.
  • Yerinde dönüşüm için ofislerden başvuru yapacak vatandaşlar, askı kodu almak zorundalar. Askı kodu olmayan vatandaşlar askı kodlarını Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden ve muhtarlıklardan alabilirler.
  • Hem hak sahipliğinden hem de yerinde dönüşümden yararlanılmamaktadır. 
  • Yerinde dönüşüm projesinden sadece orta hasarlı ve ağır hasarlı ve evi yıkık vatandaşlar yararlanabilecekler. Evi az hasarlı olan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinden yararlanabilecekler.