Yerinde bir karar

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ayrı ayrı günlerde tatil yapması kararının yerinde olduğunu söyledi.

Yerinde bir karar

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Alınan yeni karara göre berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ekim'den itibaren haftada kapalı olacak. Hangi gün kapalı olacaklarına ise valilikler karar verecek. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, bu kararı değerlendirdi.

Beklentimiz buydu

Toptaş, 2014 yılından beri kanayan yara haline gelen tatil uygulamasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, “2014’te geldiğimizde de söyledik, siz sabırlı olun bu yasa mutlaka çıkacak, biz bu işin peşini bırakmayacağız siz nasıl istiyorsanız biz öyle hareket edeceğiz. Seçimlerden sonra 122 oda başkanımızın talebi ile sorunları tekrar dile getirdik, genel başkanımızda sağ olsun oda başkanlarının taleplerini başta iç işleri bakanımız Süleyman Soylu’ya, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a bu sorunu dile getirdi. Rabbimize şükürler olsun Türkiye’deki bütün meslektaşlarımızın sorunu çözülmüş oldu. Geçen cumartesi yayınlanan kararname artık meslektaşlarımıza 1 Ekim’den itibaren tatil uygulamasına başlayacağımızı söylediler. Bizim beklentimizde buydu yıllar önce çok çabalar sarf ettik, meslektaşlarımız büyük bir coşkuyla karşıladılar bunu. Tek Malatya değil, Türkiye genelinde bir sıkıntı vardı, Türkiye geneli bunun bekliyordu ve rabbimize şükürler olsun bugünleri de gördük. İnşallah 1 Ekim’den sonra bu tatili uygulamaya başlayacağız. Geçmiş dönemdeki yasa da bir boşluk vardı onu kaldırdılar o yasayı kaldırdılar tamamen herkesi serbest bıraktılar ama şimdi bakanlık bunu onayladı ildeki oda ve valiliklere devretti. Bizde sayın valimizden bir randevu talebimiz olacak esnafların dediği şekilde nasıl istiyorlarsa o şekilde sayın valimize ileteceğiz artık yasalaştığı için erkek berberlerinde yüzde 95 Pazar tatili isteniyor bu açıktı zaten yıllar önce genel kurullarda oylamaları da bunun yapılmıştır. Yüzde 95 büyük bir orandır bu Pazar tatili erkek berberlerine 1 Ekim’den sonra uygulanmaya başlayacağını söylemek istiyorum” diye konuştu. 

Tepki veren mutlaka olacaktır

Pazar günü çalışmak istiyorum diyen olursa ne olacak? Sorusuna yanıt veren Toptaş, “O mutlaka olacaktır. Ben meslektaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Onlarda anlayışlı olsunlar. Mesleğin değer kazanması için meslektaşlarımızın da bir yerde elini taşın altına koyması lazım. Tepki verenleri de biz anlayışla karşılayacağız çünkü o beş gün çalışıp iki gün tatil yaptığımızda müşterilerimiz nereye gitti yine bize geldi. Yani bunu çok iyi biliyorlar. O süreç bizim içinde çok iyi oldu o tatil süreç. Çünkü herkes aileleri ile zaman geçirdi şimdi bir gün tatil olursa biz ekipmanlarımız, malzemelerimizi, çalışan arkadaşlarımızı dinlendirerek, eksikliklerimizi gidererek dinlenerek, ailemizle aman geçirerek bir gün dinlendikten sonra ertesi gün daha dinamik bir şekilde işimizin başına gelerek yolumuza devam edeceğiz. Tepki veren mutlaka olacaktır, onlarda bizim meslektaşlarımız. Onlarla da konuşacağız, durumu anlatacağız çünkü bakanlığın çıkarttığı bir yasa buna kimse karşı gelemez herkes saygı duymak zorunda” ifadesini kullandı.