Yerel basının değeri tartışılmaz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, gazetemizi ziyaret etti. Yatkın, yönetimlerin denetiminde demokrasinin teminatı olan yerel basının önemi ve değerinin tartışılmaz olduğunu söyledi.

Yerel basının değeri tartışılmaz

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mevlüt Akyol, Dr. Öğr. Üyesi Sadık Çalışkan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. 

Basın değişimleri doğru ve tarafsız aktarıyor

Ziyarette konuşan Yatkın, basının, M. Kemal Atatürk'ün deyimiyle "Halkın Müşterek Sesi' toplumun sadece gözü, kulağı, sesi değil nefesi olduğunu belirterek, "Toplum ve ülke sorunlarına duyarlı, sorumlu, demokratik kültürü gelişmiş kamuoyunun oluşmasında çok önemli ve değerli katkıları olan basınımız aynı zamanda, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın politikalarını, faaliyetlerini halka anlatma ve tanıtma, kamuoyu ile yönetimler arasında iletişimi sağlama işlevini de başarı ile yürütmektedir. İletişim ve haberleşmenin teknolojik gelişmelerle birlikte en büyük güç haline geldiği günümüzde halkın isteğinin, takdirinin ve tenkilinin ilgili yönetimlere yansıtılması, yönetimleri de halktan gelen taleplere göre yönetim anlayışlarını ve uygulamalarını tasarlamasında "çokseslilik” ve ” yönetimlerin denetiminde demokrasinin teminatı olan yerel basınımızın önemli ve değeri tartışılmaz. Yöresinde, bölgesinde, ülkesinde ve dünyadaki gelişmeleri, değişimleri doğru ve tarafsız aktaran basınımız, toplumsallaşma ve demokratikleşme konusunda önemli görevleri başarı ile yürütmektedir. Bağımsız, objektif yayıncılık politikası ile basın ilkelerine ve kamu vicdanına sadık, ekonomik ve gündelik kaygılardan arınmış, kendisini mesleğine ve halkın bilgi edinme ve bilgiyi paylaşma hak ve özgürlüğüne adamış yerel basınımızın değerli mensuplarını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Net Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hanifi Evren, gerçekleştirilecek çalışmalar noktasında her anlamda destek olacakları aktararak, İnşallah bize düşen neyse elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Üniversitenin desteği ve bizim katkılarımız ile hem öğrencilerimiz ve hem de şehrimiz daha iyi noktalar gelecektir" şeklinde konuştu.