Yenilenebilir enerjiye talep var

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, IPART-2'nin 11.çağrısı nedeniyle yapılan destekleme proje başvurularını incelemeye devam ettiklerini belirterek, bu çağrı döneminde en önemli projelerin yenilenebilir enerjide olduğunu söyledi. Tunç, 'Biliyorsunuz Türkiye genelinde olan yenilenebilir enerjiye olan ilgi bizim ilimizde de mevcut. Malatya'da yenilenebilir enerji ile ilgili bir ivme kazanacağız' dedi.

Yenilenebilir enerjiye talep var

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) ,IPART-2’nin 11.çağrısı nedeniyle yapılan destekleme proje başvurularını incelemeye devam ediyor. TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç,  gazetecilere yaptığı açıklamada IPART-2’nin 11.çağrı ilanında yenilenebilir enerji projelerinin ağırlıklı olduğunu söyledi.

Yenilenebilir enerji ile ivme kazanacağız

Tunç, IPART-2 11.çağrı başvurularının 23 Mart tarihinde son erdiğini anımsatarak, IPART-2 nin 11.çağrısı nedeniyle proje başvurularını incelemeye devam ediyoruz. Su ana kadar başvuran projelerimizden 15 tanesine yakın kısmını sözleşme aşamasına getirdik. İnşallah geri kalan projelerin incelenmesini de Temmuz ayı sonunda doğru sözleşme aşamasına getireceğiz.  Bu dönem bizim için en önemli projelerimiz içerisinde yenilenebilir enerji vardı. Biliyorsunuz Türkiye genelinde olan yenilenebilir enerjiye olan ilgi bizim ilimizde de mevcut. Bu her geçen gün daha da artmakta ve biz de bu alanı desteklemekteyiz.  Desteklediğimiz sadece bu alanla ilgili değil, zaten yapılan işletmelerimizi yenilenebilir enerji ile kullanılacak şekilde yapıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız projelerde bu konuya azami dikkat gösterdik. İster hayvancılık olsun, ister diğer tesisler olsun bütün bunların hepsinde yenilenebilir enerji konusunu destekliyorduk. Projelerimizi modern projeler şeklinde çıkarıyorduk.  İnşallah bu dönemde bu projelerimizi hayata geçirdiğimiz zaman Malatya’da yenilenebilir enerji ile ilgili bir ivme kazanacağız. Bundan sonraki projelerimizin de artık yenilenebilir enerjinin de içinde yer aldığı, kendi enerjisini üreten tesisler olacak. Bu tesisler üretimlerini yapacaklar” dedi. 

Farklı sektörlerin de gelişmesine katkı sunuyoruz

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de çeşitliliğe önem verdiklerine vurgu yapan Tunç, “Her alanda projemizin olmasında çok önem veriyoruz. Sadece bir alanda genişlemek değil de her alanı da genişletmeye çabalıyoruz. Bu dönem arıcılık, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, kırsal turizm, halıcılık, Arıcılık ürünleri üreten tesis ve bunun gibi birçok projemiz var. Bunları hayata geçireceğiz. Bu bizim için önemli. Bahsettiğimiz projeler de Malatya’da ilk olan projelerdir. Arı yemi ürerimi, halı dokuma halıcılık ve bunların tamamı yurt dışına ihraç olan ürünler. Bu potansiyel Malatya’da var. İnşallah bizim de bu projeleri hayata geçirdikten sonra açılan yeni alanlarla birlikte Malatya’da farkı sektörlerin de gelişmesine yardımcı olacağız ve katkıda bulunacağız” diye konuştu. Tunç, destek miktarlarının aynı olduğunu ama vatandaşları oluşabilecek enflasyona da ezdirmediklerini kaydetti.