Yeniden Refah basınla buluştu

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltı da buluştu. Burada konuşan Yıldırım, gazetecilerin, ilkeli ve objektif habercilik anlayışı ile görev yaptığını söyledi.

Yeniden Refah basınla buluştu

Yeniden Refah Partisi İl Binasında düzenlenen kahvaltı programına, Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yönetim kurulu, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının zor şartlar altında 7/24 mesai yaptığına dikkat çeken Yıldırım, “İnsanları bilgilendiren bilgilendirirken de öğreten, mesleğin zorlu şartlarına rağmen 7/24 mesai yapan emekçi kardeşlerim. Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, doğru haberin peşinde kar- kış demeden koşan toplumsal olaylarda bir fotoğraf, birkaç satır yazı için hayatını riske atan değerli basın mensubu arkadaşlarım. İlkeli ve objektif habercilik anlayışı ile görev yapan toplumun bilinçlenmesi ve gelişmesi için çalışan, en zor koşullarda bile halkın ve kamunun menfaatini gözeten basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar başarılar dilerim" diye konuştu.

49 gazeteci öldürüldü

Yıldırım, gazeteciler örgütünün vermiş olduğu rapora göre 2019 yılında 49 gazeteci öldürüldüğünü anımsatarak, “Bunlardan 31 tanesi doğrudan hedef alınarak öldürülmüş, 18 gazeteci ise çatışmalar arasında kalarak hayatını kaybetmiştir. Bununla beraber hunharca katledilen Cemal Kaşıkçı’yı, bir suikast sonucunda öldürülen Uğur Mumcu'yu, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu takip ederken elim bir helikopter kazasında düştükten sonra donarak hayatını kaybeden İsmail Güneş’i, fotoğraf çekerken uçurumun kenarında yuvarlanarak hayatını kaybeden Anadolu Ajansı Muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı ve görevi başında hayatını kaybeden tüm gazetecilere Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet etsin diyorum. İnşallah bu vesileyle siz değerli arkadaşlarıma da kazasız belasız görevler diliyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun İnşallah" şeklinde konuştu.