Yeni yılla birlikte zamlar da geliyor. Malatya'da otobüs biletlerine yüzde 16,6 zam! 

Şehirlerarası otobüsler biletleri 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle zamlandı. Bu zamlardan nasibini alan şehirlerarası otobüs fiyatları aralık ayına göre yüzde 16,6 zamlandı. 

Yeni yılla birlikte zamlar da geliyor. Malatya'da otobüs biletlerine yüzde 16,6 zam! 

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından ÖTV ve ek vergilerin yanı sıra akaryakıt fiyatlarının da yükselmesi şehirlerarası otobüs biletlerini zam şampiyonu arasında yerini aldı. Enflasyondan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen otobüs seyahat sektöründe artan akaryakıt fiyatları ve diğer giderler nedeniyle şehirlerarası otobüs firmaları bilet fiyatlarına sıkça zam yapıyor. 

Mazota indirim! Seferler arttırılsın

Şehirlerarası otobüs biletlerine yapılan zamlar en çokta deprem bölgesindeki vatandaşları etkiliyor. Deprem bölgesinde şehirlerarası yolculuk yapan Hilal Güney, otobüs biletlerine yapılan zamların yeni yılla birlikte fiyatların düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Yeni yılda deprem bölgesinde otobüs fiyatlarının zamlanmasını doğru bulmuyorum. Bir şehirden başka bir şehire okumak veya iş için gitmek zorlaşıyor. Mazota yapılan zamlarla beraber artık otobüs firmaları da sefer yapmaktan vazgeçiyor. Bu durum en çokta bizleri etkiliyor. Yetkililer bu suruna çözüm bulmasını istiyorum.” diye konuştu. 

Malatya’dan Şehirlerarası Yolcu Taşıma Fiyatları başlıca şu şekilde; 

  • Malatya-İstanbul otobüs bileti  900 ile Bin TL arası ,
  • Malatya- Ankara arası otobüs bileti 800-900 TL
  • Malatya- İzmir arası 900-1000 TL 
  • Malatya-Aksaray otobüs bileti 600-700 TL 
  • Malatya- Konya seferi 700-800 TL,

Şehirlerarası otobüs fiyatlarının bazı firmalar fiyatları güncelleme yapmazken, bazı firmalar ise yeni fiyatlardan bilet satmaya başladı. Fiyatların gelecek günlerde daha da zamlanması bekleniyor.