Yeni yılla birlikte zam sağanağı sürüyor. Malatya'da toplu taşımaya yüzde 25 zam!

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, asgari ücrete gelen zam ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle toplu taşımaya zam yapılması için UKOME'ye talepte bulunduklarını açıkladı.

Yeni yılla birlikte zam sağanağı sürüyor. Malatya'da toplu taşımaya yüzde 25 zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'da toplu taşımaya zam geliyor. Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, asgari ücrete gelen zam ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle toplu taşımaya zam yapılması gerektiğini belirterek, yüzde 25-50 zam talep etti.

İnce, şehir içi minibüs ücretlerinin şu an 10 TL olduğunu ve bu ücretin yüzde 25 zamla 12,5 TL'ye 7,5 TL olan öğrenci ücretlerinin 8,5- 9 liraya çıkabileceğini söyledi. Köyden şehir içine gelen köy ve ilçe minibüsleri için ise yüzde 50 zam talep ettiklerini belirten İnce, bunun ortalama olarak yüzde 40'ta olacağını söyledi.
Servis araçlarında, öğrenci servis hizmetinde ve personel taşımasında da yüzde 50 zam yapılması gerektiğini vurgulayan İnce, “Esnaf, ekonomik döngüsünü sağlayamıyor. Bir de asgari ücrete gelen zamdan var. Her şey zaten asgari ücrete zam gelmeden herkes onun üzerinden zammını yaptı. Bu da sonuçta esnafı etkiledi. Bizde de zam kaçınılmaz oldu" dedi. İnce, Malatya'nın Türkiye'de en ucuz toplu taşıma, öğrenci servis taşıması ve fabrika personel taşımasına sahip olduğunu öne sürdü. 

Malatya'da toplu taşımaya zam kararının ulaşım koordinasyon merkezi tarafından karara  bağlanacağı öğrenildi.