Yeni Malatyaspor'u soymuşlar...!

6 Şubat depreminde depremzedelerin barınması için açılan Yeni Malatya Stadyumu'nda demirbaşların çalındığı iddiası, Malatya'da bomba gibi düştü. 2012 yılında temeli atılan ve 2016'da açılan stadyumda 200 milyonu aşan bir hırsızlık yapıldığı öne sürülüyor.

Yeni Malatyaspor'u soymuşlar...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depreminin ardından depremzedelerin barınması için kullanılan Yeni Malatya Stadyumu'nda 200 milyonu aşan bir hırsızlık gerçekleştiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Yeni Malatyaspor'u soymuşlar...!

spor44.com’da yer alan habere göre; 11 Mayıs 2012 yılında TOKİ tarafından temeli atılan ve 16 Eylül 2016 tarihinde açılışı yapılan Yeni Malatya stadyumunda 200 milyonu aşan hırsızlığın yapıldığı iddia edildi. 6 Şubat depreminin ardından depremzedelerin kullanımına açıldığı belirtilen Yeni Malatya stadyumunda gerek tefrişat gerekse de elektronik cihazların çalındığı iddia edildi.

Yeni Malatya stadyumunda bulunan locaların içerisinde bulunan TV, mini buzdolabı, mobilya, koltuk gibi demirbaşların çalındığı ve saha içi, protokol tribünü, soyunma odaları, idari odalar gibi yerlerde ciddi manada demirbaş çalındığı, ayrıca, stadyumun güvenlik sistemlerinin, reklam panolarının da çalındığı belirlendi.

İddialara göre Yeni Malatya Stadyumunun bu hali ile resmi müsabakaların oynanmasının mümkün değil.

 

Bilirkişilere göre; Yeni Malatya stadyumunda 200 milyonu aşan bir hırsızlık yapıldı. Öte yandan eni Malatya Stadyumunun sahibinin T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olduğu Yeni Malatyaspor Kulübüne tahsisi ise Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı öğrenildi. Malatya kamuoyu ise, Yeni Malatya Stadyumunda yaşanan bu hırsızlık olayının sorumluların hakkında Malatya valisi tarafından hukuki ve idari soruşturma açılmasını istiyor.