Yeni Malatyaspor ligden çekiliyor

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Sinan Altıntop, Yeni Malatyaspor'un, 'asrın felaketi' olarak nitelenen depremler nedeniyle bir kez daha ligden çekilme talebinde bulunduğunu açıkladı. 

Yeni Malatyaspor ligden çekiliyor

Yeni Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Fırat Vuran, kulüp basın sözcüsü Sinan Altıntop ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Sinan Altıntop, Yeni Malatyaspor yönetimi olarak olağanüstü genel kurulla göreve geldiklerini anımsatarak, kulübü hem maddi hem de sportif başarı konusunda sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için gayret gösterdiklerini anlattı.

Altıntop, kulübün birçok probleminin olduğuna dikkat çekerek, “Hedefimiz ligde kalmaktı ama yaşanan depremden sonra yönetim olarak bizler, kulübümüz ve kentimiz büyük zorluklar içerisinde kaldı. Tabii şu an bu zorlu süreçleri atlatıp, ileride daha güzel günlere ilerlemek için mücadele ediyoruz. O süreçte Cengizhan Akgün’ü 350 bin TL’ye Kocaelispor’a, Ogün Özçiçek’i 200 bin TL’ye Rizespor’a, Philip Awuku’yu 200 bin TL’ye Tuzlaspor’a, Burak Kavlak’ı Esenler Erokspor’a kiralık olarak gönderdik. Aly Malle’nin sözleşmesi bitiyordu, Eyüpspor’a transferi gerçekleşti ve bir sonraki transferinden kulübümüz yüzde 50 gelir elde edecek. Birçok futbolcumuzu kulüplere kiralık olarak gönderdik” dedi.

Önceliğimiz takımın ligden çekilmesi

Futbolcuların Malatya’ya gelme konusunda tedirginliklerinin olduğunu dile getiren Altıntop, barınacak yer, çocuklarının eğitim problemi ve hayatlarına devam etme konusuyla ilgili çekincelerinin olduğunu kendilerine ilettiklerini söyledi. Altıntop, Yeni Malatyaspor yönetimi olarak ligden çekilme düşüncelerinin olduğunu kaydederek, “ Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ikili görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Aldığımız kararı da ileteceğiz. Ortada bir süreç var, önemli futbolcularımızın sözleşmeleri bitecek. Transfer yasağımızın da olmasından kaynaklı transfer yapacağımız, buraya bir bütçe hazırladık, ligde kalıp kalmama noktasında kadromuzun yetersiz olacağından dolayı ligden çekilme düşüncemiz var. Takımı ligden çekip, ayırdığımız bütçeyle birlikte şehrin dinamikleriyle bir araya gelerek transfer tahtasını açmak istiyoruz. Şuan bütün önceliğimiz takımın ligden çekilmesi ve lig için harcanacak bütçeyi transfer tahtasını açmak için kullanmak.”

Borcun kapatılması için görüşmeler yaptık

Yeni Malatyaspor Kulübü İkinci Başkanı Fırat Vuran ise takımın borcunun kapatılması için bir takım görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Borcu kapatsak bile transferimizi açamıyoruz. Transferi açamadığımızdan dolayı en azından takımı ligden çekerek, ikinci dönemde transferlerimize başlayıp, bir takım oluşturmak istiyoruz. Yılmaz hocamızla sözleşmemiz bitti, yeni sözleşme için konuşamadık. İnşallah gelir ve kendisiyle devam ederiz. Yılmaz hocamızdan memnunuz, kulüp için elinden ne geliyorsa yapıyor. İkinci dönemde transferi açacağız. Bu noktada da takımı oluşturup 2024-2025 sezonunda yeni takımımızla mücadele etmek istiyoruz. Küme düşme korkusunu aklımızdan geçirmeden iyi bir takımla Süper Lig için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kimsenin alacağı kalmayacak

Vuran, Yeni Malatyaspor Kulübü’nun borcuna ilişkin olarak, “Göreve geldiğimiz dönemden deprem sonrasına kadar toplam 56 milyon TL giderimiz var. Bunun 14 milyon TL’si Mustafa Eskihellaç’ın transferinden geldi. 11,5 milyon Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın verdiği para, bir milyon TL valilik verdi, 750 bin TL Battalgazi Belediyesi, 750 bin TL’de Yeşilyurt Belediyesi’nden geldi. Kalan rakam ise kulüp başkanımız Ahmet Yaman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. 3,5 aylık personele deprem sonrası bir borcumuz var. Rahmetli Ahmet Eyyüp’e 403 milyon TL borcumuz var onu da kısa sürede vereceğiz. Piyasaya bizim dönemimizde bir milyon TL borcumuz var. Vergi ve SSK ile birlikte 5 milyon TL borcumuz var, onu da ödeyeceğiz. Bizim dönemimizde hiç kimsenin alacağı kalmayacak” ifadelerini kullandı.