Yeni doğan bebeklere bebek seti

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında konteyner ve çadır kentlerde kalan, bebek sevinci yaşayan ailelere 'Umuda Gözlerini Açan Bebekler' projesi kapsamında bebek seti hediye ediyor.

Yeni doğan bebeklere bebek seti

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Deprem sonrası vatandaşların yaraları devlet eliyle sarılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Battalgazi Belediyesi deprem sonrası çadır ve konteyner kentlerde kalan ve bebek sevinci yaşayan aileleri ziyaret ederek bebek seti hediye ediyor. 
Depremlerde evi ağır hasar alan ve Battalgazi ilçesi Acıbadem Konteyner kentte kalan bebek sevinci yaşayan Ak ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından itibaren depremzede vatandaşların yanında olduklarını söyledi. 

Umuda gözlerini açan çocuklar 

Güder, konteyner ve çadır kentlerde, bebek sevinici yaşan ailelere destek olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Depremden önce başlatmış olduğumuz dünyaya yeni gelen bebeklerimizi ziyaret noktasında yapmış olduğumuz proje çalışmasının, depremden sonra da umuda gözlerini açan bebeklerimizi ziyaret ediyoruz. Annelerine göz aydın, sağlık dilemek ve anneler üzerinde oluşan yükü deprem dolayısıyla bir nebze kaldırmak, bebeklerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremden sonra dünyaya gelen bebeğimizi ziyaret ediyoruz. Yavrularımızın isteklerini karşılayacak olan bizleriz. Bizden öncekiler bu dünyayı bize nasıl bırakmışlarsa ve biz onları nasıl bir şekilde yad ediyorsak bundan sonra dünyaya gelen yavrularımız çocuklarımız da bizi aynı şekilde anacaklar. Bizim amacımız bizi güzel bir şekilde anmaları.” dedi. 

Güder, yeni doğan bebekleri ihtiyacı olan ve içerisinde bebeğin beslenmesinden, beşiğine ve diğer ihtiyaçların karşılandığı bebek setini ailelere teslim ettiklerini belirtti. 
Belediye Başkanı Güder, ayrıca yeni doğum yapmış annelere psikolog desteği sağlandığı ifade etti.
Anne Aysel Ak da yapılan ziyaretten ve hediyelerden dolayı memnuniyetini dile getirerek yaptığı hizmetten dolayı Belediye başkanı Osman Güder’e teşekkür etti.