'Yazımda Kardeşlik Var'

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gençlere yönelik organize edilen, 'Yazımda Kardeşlik Var' eğitim programı gençlik kampları yaz eğitim programı, Malatya'da tamamlandı.

'Yazımda Kardeşlik Var'

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak, merhamet ve kardeşlik duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla 12-14 yaş grubu kız/erkek öğrencilere yönelik 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında 5 (beş) günlük “Yazımda Kardeşlik Var” eğitim programı gençlik kampı tamamlandı. Programın kapanış programı Kur'an tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinden sonra açıklamalarda bulunan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 12-14 yaş arası kız ve erkek gençlere yönelik “Yazımda Kardeşlik Var” adı altında bir haftalık gençlik kampını tamamlandığını anımsatarak, “Yapılan faaliyet gerçekten çok büyük. “Yazımda Kardeşlik Var” adı da çok orijinal. İki anlamı var yaz ayında kardeşlik, öbürü de kaderimizde, yazımızda kardeşlik var. Hem başlık hem de içerik olarak çok dolu dolu bir cümle. Malatya’da kışın da biz aynı yerde burada kamp yapmıştık. Kampın amacı; gençlerimizin manevi ve birlik değerleriyle donatılması, öz güveninin artırılması, ibadetlerin birlikte, cemaatle kılınması. Kampa yüksek derecede talep oldu. Yüksek derece de talep olması ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Malatya’mızda bunu başlattık inşallah devam ettireceğiz. Son 20 yılda gençlere verilen değer çok iyi.  Geçmiş yıllarda camilerde 12 yaşının altında olan çocuklar varsa o cami görevlisi hakkında tutanak tutuluyordu. Şimdi o anlayış bitti. Şimdi anlayış gençlere, hazinelere sahip çıkmıyorsunuz diyen sisteme geçtik. Bu ortamı sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi. 

Vizyonumuzu değiştirmemiz lazım

4-6 yaş çocukların eğitimin çok önemsediklerini vurgulayan Işıldar, “Kayıtlı öğrenci sayımız 2 bin civarında yeter mi? Yetmez. Hayırseverlerimiz katkılarıyla birçok yerde kuran kursu yapıp hizmete açacağız. Cami yaptırmak isteyen çok sayıda insanımız var. Bizde 4-6 yaş için kuran kursu yapılması için talepte bulunuyoruz. Cami yapmakta ısrar edenlere de, diyoruz ki, yanına mutlaka 6 yaş için kuran kursu, gençlik merkezi eklemek istiyoruz. Vizyonumuzu değiştirmemiz lazım. Malatya’da bunu değiştirdik.  Önümüzdeki yıl 2 bin öğrencimiz sıçrama yaparak 4 bine çıkarmak istiyoruz. Malatya için yetmez. Malatya için 4-6 yaş kapasitemiz en az 10 binlere çıkarsak yeterli diye düşünüyorum”  diye konuştu.

Yazlarınız, kışlarınız kardeşlik içerisinde geçsin

Ak Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, programdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın yaz dönemlerinde kullanmadığı okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Yazımda Kardeşlik Var” projesi çok güzel bir proje. Hocam, ‘Yazımda Kardeşlik Var’ın iki anlamı olduğunu söyledi. Bence üçüncü bir anlamı daha var. Burası eğitim yuvası, burada çocuklarımızın değerlerle buluşmasını, değerleri öğrenmesine vesile oluyorlar. İlk emrimiz hem okuyorlar hem de yazıyorlar. İşte yazarken de yazdıkları her kelimeyi kardeşlik üzerine inşa etmeyi ve yazında kardeşlik var diye düşünüyoruz. Dolayısıyla 3 anlamı oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmiş yıllarda ihmal ettiğimiz çocuklarımızın eğitimi üzerine çok daha yoğunlaşmış vaziyette. Gençlerimizin yetişmesinde öğretmeler gibi sizin de çok büyük emekleriniz var. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın eğitimi çok kıymetli diye düşünüyorum. İkisini aynı mekanda buluşturmak da çok büyük bir güzellik. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Bütün yazlarınız, kışlarınız kardeşlik içerisinde geçsin” şeklinde konuştu.