Yazıhan'da Kitap K'oku'su

Malatya Yazıhan Kaymakamlığının himayelerinde Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştirilen Kitap K'oku'su Projesi kapsamında Yazıhan İlçe Merkez Camiine, Fethiye ve Tecirli Mahallerinde bulunan cemevinde kitaplık köşesi oluşturuldu.

Yazıhan'da Kitap K'oku'su

Yazıhan’da çeşitli etkinlikler içeren Kitap K’oku’su Projesi kapsamında ilçede bulunan camii ve cemevlerine ve bir kıraathaneye kitap bağışında bulunarak bir kitaplık köşesi oluşturuldu. Bu amaçla Yazıhan İlçesi Merkez Camiine ve Fethiye ve Tecirli Mahallerinde oluşturulan kitaplık köşesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedri Altuntaş, Yazıhan İlçe Müftüsü Abdullah Sucu ve Fethiye Mahallesi ile Tecirli Mahallesi sakinleri katıldı. 

Kitap K’oku’su Projesini önemsiyoruz

Burada açıklamada bulunan Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, “Ülkemizde kitap okuma alışkanlığını kazanmamış, kitap okuma bilincine erişememiş ve kitap sevgisi taşımayan bireylerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak, toplumun tüm kesimlerinde ömür boyu okuma alışkanlığının kazandırılması büyük önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar, kitap okuyan öğrencilerin, kitap okumaları ile ders başarıları arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Haftada en azından bir kitap okuyan bir öğrenci, ayda 4-5 kitap okuyacaktır. Böylece bu öğrencinin her dönem için en az 20 ve dolayısıyla yılda 40 kitap okuması mümkün olacaktır. Tüm bu sebeplerden ötürü Kitap K’oku’su Projesini çok önemsiyoruz. Mabetlerimizde, kıraathanelerimizde, okullarımızda ve evimizde kitaplık oluşturulmasını destekliyoruz. Camilerimizde, cemevlerimizde, kıraathanelerimizde oluşturduğumuz kitaplık köşesi bizim için çok değerli.’ dedi. 

Müslüman okuyacak, araştıracak 

Yazıhan İlçe Müftüsü Abdullah Sucu ise, ilk emri oku olan bir dinin mensubu olduğumuzu anımsatarak, “Dolayısıyla Müslüman okuyacak, araştıracak ve tefekkür edecek. Bu maksatla düzenlenen projeyi takdirle karşıladım. Kaymakamımıza camilerimize sunduğu katkılardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ise  ‘ K’oku’su Projesini başlatan Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal’a teşekkür etti. Kılınç, “Kitap K’oku’su Projesiyle öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, onların iletişim ve sosyal becerilerini desteklemek, kültürel, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına anlamlı buluyorum” diyerek, proje kapsamında duyarlı vatandaşlarımızdan Yazıhan’daki okullara kitap bağışı çağrısı yaptı.