Vahdettin Yiğitcan

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var, Ya Sizin?

Vahdettin Yiğitcan

Değerli okurlar, 

Geçtiğimiz günlerde Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ve arkadaşları Malatya basınında sevinçle gülümseyen fotoğraflarıyla haber konusu oldular. Haliyle merak ettim ve haberi ilgiyle okudum.

Haberde sayın Başdemir ve arkadaşları 9 Ağustos tarihinde kazanılmış bir başarıyı iki buçuk ay sonra hem tebrik ediyor hem de ödüllendiriyordu.

Malatya'nın adını dünyaya duyuran, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boksta 54 kiloda final müsabakasına çıkan Malatyalı Hatice Akbaş, gümüş madalya kazanmıştı. 

Malatya Park AVM'de gerçekleşen ödül töreninde konuşan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir " Hatice Akbaş, Malatya’nın sesini tüm dünyaya duyurdu. Bu başarılarıyla gençlerimize örnek oluyor. Bundan sonraki spor hayatında daha büyük madalyalar ve dünya şampiyonlukları bekliyoruz" demiş.

Doğrusu bu dilek, temenni ve umulan beklentilere katılmamak mümkün değil. Vizyoner bir teşvik hamlesi, tebrikler sayın Başdemir.

Evet, yeri ve sırası gelmişken söyleyelim. Sportif bir başarı Malatya'nın sesini yükseltecekse, hakikat o ki, Malatyaspor'un istikrara kavuşması ve istikrarla yoluna devam etmesiyle mümkün. Başarı peşi sıra gelecektir. 

Malatya'nın kangren olmuş en büyük ve hacalet vesilesi olan Malatyaspor'un lime lime dökülüşü, ilimizin yıllardır üstesinden gelemediği sorun. Bu sorunun çözümü, bu şehre gönül vermiş amatör ruhlu şahsi çıkar hesabı yapmayan hasbî insanlar eliyle mümkün. 

Bu irade ise mevcut Malatya dinamikleri içerisinde sadece Malatya Girişim Grubunda var. Gerçek işadamı bakış açısı ve yönetimi sayesinde bu utançtan kurtulabiliriz. İşte size çok onurlu bir fırsat, sayın Adnan Başdemir hemşehrim...

Bilmem farkında mısınız; 2004 Yılından bu yana Malatya'nın değişen, gelişen, sosyal ve kültürel anlamda modernleşen süreci başlamış olmuş...

Nasıl mı, cevabı çok basit, Malatya sevdalısı 33 değerli iş adamı hemşehrilerimiz 2004’de bir araya gelerek Malatya Girişim Grubu’nu kurarak şehrimizde ilkleri gerçekleştirmek vizyonuyla yola koyulmuş oldular.

Böylesine ulvi niyetlerle bir araya gelen iş insanımızla Malatya ne kadar övünse az, ne kadar gurur duysa, ne kadar göğsü kabarsa yine de mutluluğunu yeterince ifade etmiş olamaz... 

Malatya Girişim Grubu'nun yatırım anlamında eserleri Malatya Park Alışveriş Merkezi, Malatya Life Residence ve Mövenpick Hotel'i sayabiliriz.

Malatya Girişim Grubu'nun misyonunu kendi anlatımlarıyla tekrar edecek olursak:

Şehrin kalbinde, birçok ilke ev sahipliği yaparak, sosyal yaşamın gerektirdiği sosyal ihtiyaçları en seçkin donatılarla karşılamak, modern ve mükemmel mimariyi teknoloji ile bütünleştirerek hayatı kolaylaştırmak ve yaşama değer katmak şeklinde özetliyorlar.

20.Yaş Kutlaması Kırkbir Kere Maşallah

12 Kasım 2023 Günü 20. Yaşına giren Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, “Malatya’nın tek AVM’sine ziyaretçi sayısımız aylık bir milyonu geçmiştir. Bu nedenle Avrupa’da en iyi AVM seçildik. Bundan 20 yıl önce 33 Malatyalı işadamının bir araya gelerek kurduğumuz Malatya Girişim Gurubu olarak istediğimiz projeleri hayata geçirdik. Allah nazardan korusun 20 yıldan beri ortaklarımızın hep hukukunu koruduk, onlara karşı adaletli davrandık. 6 Şubat’ta yaşanan deprem Malatya’ya büyük zararlar verdi. Şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması adına el birliği yaparak çalışıyoruz. Depremlerde MGG yatırımları ayakta kalarak hizmet verdi. Şimdi daha güçlü olacağız ve Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şehir haline getireceğiz” diyordu.

Malatya Girişim Grubu'nun sahibi bulunduğu yapıların 6 Şubat depremlerinde zarar görmemiş olmaları sevindirici bir dikkat ve rikkat ile inşa edildiklerinin kanıtı.

Ancak, şimdi sayın Başdemir'e soruyoruz, depremle yerle bir olan "Şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması adına el birliği yaparak çalışıyoruz." sözünüzden bu yana yaklaşık bir yıl geçti ne gibi çalışmalar yaptığınızı cidden merak ediyoruz, lütfen yaptığınız Malatya'yı ayağa kaldırma gayret ve çabalarınızı açıklar mısınız?

Sosyal Sorumluluk Projesi İlahiyat Fakültesi

Değerli Malatya Girişim Grubu üyesi arkadaşlar,

Geçtiğimiz yıllarda Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki ve Malatya Park AVM ile yan yana olan meydana büyük bir Cami yapma azminde olduğunuzu basından öğrenmiştim. O projeniz ne durumda son halini bilmiyorum. Bazı vatandaşlar yapılacak caminin, cemaati doğal olarak AVM'nin işlerliğine katkı sağlayacağını ön görmüşlerdi. Burada kötü bir niyet elbette olamaz. Tamamen ticari bir yaklaşım söz konusu...

İnönü Üniversitesine de İlahiyat Fakültesi binası kazandırmanızdan sizlerin dinci bir hassasiyete sahip olduğunuzu saptamak mümkün.

Büyük bir gayretle İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 2012 yılında tamamlayarak öğrencilerin hizmetine sundunuz. 

Dolayısıyla öğrencilere; zengin bir kütüphane, 300 kişilik konferans salonu, bir amfi, kantin ve geniş bir bahçe ile İnönü Üniversitesinin sağladığı kaliteli bir eğitimin yanında; ferah bir fiziki mekanda eğitim görme olanağı sağlanmıştır.

Bu hizmetiniz nedeniyle sizlere Malatya halkı teşekkür ederler...

Bitmedi, Malatya Girişim Grubu Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evlerinden birini inşa eder ve yedi yaş öncesi eğitime destek amacıyla Yeşiltepe’de inşa edilen ilk anaokulunu tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etmiştir.

Ancak, Malatya Girişim Grubu, inşa ettiği yapıların iç mekân ferahlığı ve ergonomik hassasiyetinin yanı sıra dış görünüm estetiğini de önemser.

İlahiyat Fakültesi hibe bir eser olduğu için bina estetiğine hiç özen gösterilmemiş...

İlahiyat Fakültesinin dış görünümü adeta istihbarat örgütlerinin sorgu binalarını andıran bir özensizlik içinde. 

İstanbul'da inşaat işiyle iştigal eden Karadenizli bir inşaat kalfası bile bu binadan daha zarif ve güzel bir bina inşa edebilirdi.

Anlaşılan o ki, İlahiyat Fakültesinin projesini harcıalem ucuz çizim yapan üçüncü sınıf bir mimara çizdirmiş olmalılar... 

Dilerim bizim bu eleştirimizi Malatya Girişim Grubu yanlış anlamaz ve dikkate alır.

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

Malatya Girişim Grubu, inşa ettiği yapıların iç mekân ferahlığı ve ergonomik hassasiyetinin yanı sıra dış görünüm estetiğini de önemser.

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

İlahiyat Fakültesi binası hibe bir eser olduğu için bina estetiğine hiç özen gösterilmemiş...

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ve arkadaşları Malatya basınında sevinçle gülümseyen fotoğraflarıyla haber konusu oldular. 

'Malatya'nın Girişim Grubu' Var Ya Sizin?

Dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: "Pastayı Ancak Ben Keserim" Diyerek Bıçağı Kimseye Kaptırmadı

Yazarın Diğer Yazıları