Süleyman Keskin

YEŞİLAY NERDE

Süleyman Keskin

Ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan YEŞİLAY Malatya’da var mı?

İlimde hizmet veren yaklaşık1200 civarındaki STK listesinde yer alan ancak varlığı hiçbir programda hiçbir platformda belli olmayan, herhangi bir etkinlikte yer almayan YEŞİLAY nerde.

YEŞİLAY Malatya şubesi kaç yılında kuruldu? Dernek mi? Cemiyet mi her ne ise…!

Nereye bağlı? Kime bağlı ne iş yapar? Yeri nerededir?

Bu güne kadar hangi faaliyetlere katılmış? Hangi tür önleyici çalışmalarda bulunmuş?

Arayan hangi basın mensubuma cevap vermiş?

Yapılan çalışmaları soranlara da YEŞİLAY haftasında açıklama yapacağız diye bilgi veren Sayın YEŞİLAY yöneticileri…!

Ne açıklayacaksınız merak ediyoruz. Önümüzdeki günlerde hafta münasebetiyle yapacağınız açıklamayı da 4 gözle bekliyoruz.

Muhtemelen Genel Merkezden gelen metni alıp basına servis edeceksiniz. Bizler de toplum yararı gözeterek bu bülteni yayınlayacağız. Böylece görevinizi yapmış olacaksınız.

Yok, sevgili yönetim. Öyle açıklama istemiyoruz.

Yapacağınız açıklama şu minvalde olmalı…

Şu kadar insanın sigaradan kurtardık.

Şu kadar kişinin içki müptelalığından vaz geçirdik.

Şu kadar öğrenciye Yeşilay’ın ne olduğunu anlattık. Broşür verdik, film gösterdik. afiş astık, farkındalık oluşsun diye sigaranın, içkinin zararlarını anlatan konferanslar, seminerler düzenledik, Okullarda bilgilendirme yaptık.

İlimiz sınırları içinde üretilen tütünlere Zehir tabir edilen 15 çeşit ilaç atılması konusunda açıklama yaptık. Bu ilaçlarda kanserojen madde olup olmadığını araştırıp, yetkililere önlem alınması için belgi verdik. Çağrıda bulunduk.

Sahi siz Yeşilay’la ilgili neler yaptınız.

Tütün bağımlılığı, Alkol bağımlılığı, Madde bağımlılığı, Teknoloji bağımlılığı, Kumar bağımlılığı Konularında kimlere neler anlattınız. Neler yaptınız?

Genel Merkez tarafında duyurulan, Dumansız Hava, Tütün Kontrolü, Teknoloji Kullanımı gibi çeşitli proje yarışmaları ve etkinliklerle ilgili neler yaptınız? Hangi okluları hangi kurumları ziyaret ettiniz?

Hangi yayın organında yaptığınız çalışmalarla ilgili tek satır faaliyet yer aldı?

Değerli arkadaşlar işte size fırsat. Önümüzde 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Yeşilay haftası var. Belki bu yazıma çıkacaksınız. Kızacaksınız ama. Hodri meydan. Hafta süresince, hafta sonrasında siz çalışın bizler de çalışmalarınızı duyuralım.

Ne dersiniz?

Ama çalışmalar sürekli olacak. Genel Merkezden gelen talimat doğrultusunda bir basın açıklaması yapılıp 3-5 kurum ziyaretiyle iş geçiştirilmeyecek. İcraat bekliyoruz. Faaliyet bekliyoruz. Olmadı faaliyet yapacak arkadaşları oralarda görmek istiyoruz. 

Kuruluşunun 98. yılında olan ve 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Yeşilay haftasında neler yapacaksınız. Hangi faaliyetlerde etkinliklerde bulunacaksınız. Merakla bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları