Süleyman Keskin

LİSTELER ŞEKİLLENDİ

Süleyman Keskin

Seçimlere 40 günden az bir süre kalırken, partilerde milletvekili listelerine girebilmek için kulislerde adaylarla oldukça hareketli.

İktidar cephesinde yüzde 70’e yakın bir değişimin olacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimleri tek tek incelediği, parti teşkilatlarından gelen isimlere ağırlıklı yer vereceği konuşuluyor.

Hatta ve hatta Malatya listesini dün tamamladığı, mevcut vekillerden en fazla iki ismin listede olabileceği dillendiriliyor.

Milletvekili listelerini hazırlamak için Erdoğan’ın elinde bir bugün var. Tabii 21 Mayıs Pazartesi saat 17.00’ye kadar olan süreyi eklemezsek. Çünkü 20 Mayıs Pazar günü ise Avrupa’daki Türklerle buluşma adına Bosna’da olacak. Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin genel kuruluna katılacak, Avrupa’dan gelen partililere hitap edecek.

İktidar cephesinde değişim çok hızlı başladı ve 23.dönem Milletvekili İhsan Koca Ak Parti Malatya İl Başkanlığına atandı.

Koca deneyimli mi derseniz?

Deneyimli…

Bakmayın genç durduğuna Çırmıktılı Koca şimdilerde 52 yaşına girdi. Koca’ya hayırlı olsun diyerek geçelim şimdi muhalefet cephesine.

CHP de liste başının kim olacağını Malatya’da 10 yaşındaki bir çocuğa dahi sorsanız o da biliyor artık Veli Ağbaba olacağını. Yani CHP de liste heyecanı yok. Heyecansız ana muhalefette tek heyecan 2 Haziran da Malatya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için yaşanıyor. İnce gerçekten ince bir şekilde kayısı sahipsiz, vagon onarım boş boş duruyor, hızlı trene kavuşulmaz, işsizlik, adaletsizlik, tarım, hayvancılık, ekonomik tablo Malatya’da dip yapmış vaziyette diyecekmiş…

Gelelim MHP ye. MHP listesi belli oldu ve ilk sırayı Mehmet Fendoğlu aldı.

Peki, kim bu MHP’nin birinci sıra adayı derseniz;  11 Aralık 1977’deki yerel seçimlerde AP, MSP ve MHP’nin desteğiyle bağımsız olarak Malatya Belediye Başkanı seçilen ve 17 Nisan 1978’de bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 çocuğuyla katledilen Hamit Fendoğlu’nun (Hamido) yeğeni. Fendoğlu, bu olaydan sonra bir süre ‘atama’ ile idare edilen Malatya Belediyesi’nin başkanlığına yine 3 partinin desteğiyle bağımsız olarak 1979 yılında seçilen ve 12 Eylül 1980 darbesine kadar bu görevi sürdüren, Hamido’nun kardeşi merhum İbrahim Fendoğlu’nun da oğlu. Aday listesindeki diğer isimler ise; “2-Ömer Ekici (İşadamı), 3-Dr.Burhan Coşkun (Akademisyen), 4-Dr. Adil Zereyli (Tıp Doktoru), 5-Aysel Yüzer (Emekli) ve 6-Bekir Enes Çaparoğlu (Öğrenci)”

Ne diyelim Allah her şeyin hayırlısını versin. Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları