Süleyman Keskin

KORNA SESLERİ BIKTIRDI

Süleyman Keskin

Şehrin tamamında olduğu gibi Akpınar bölgesindeki trafik sıkışıklığı nedeniyle çevre halkı evinde oturamaz, esnaflar çalışamaz hale geldi.

Akpınar’daki hangi caddeye, hangi sokağa girerseniz girin araç sürücülerinin elleri korna düğmesinin üstünde. Akpınar’da yaşıyorsanız ne anlatmak istediğimi hemen anlamışsınızdır.

Akpınar’da yaşıyorsanız ezan sesi duymanız imkânsız. Yapılan bir anonsu anlamanız imkânsız. Çünkü bir dakika bir sessizliğe hasret kalıyorsunuz.

Vatandaş bu seslerden bıktı. Çevre esnafı bıkmış durumda. Evlerde oturanlar da bir an evvel yeni evler bulup bölgeden çıkmayı planlıyor.

Bakın arkadaşlar bir de bu kul hakkına da giriyor ha. Ben küfür işitmiyorum, Ah almıyorum demeyin. Rahatsız ettiğiniz insanlar, uykusundan uyandırdığınız çocuklar, yatağından sıçrayan yaşlılar, gece çalışıp gündüz yatanlardan bir şeyler duymuyorsanız da hissediyorsunuzdur. İnanın bunlar hiç de iyi şeyler değil. Sizler belki duymuyorsunuz ama biz duyuyor ve sizler adına üzülüyoruz.

Şunu da merak ediyoruz. Elinizi havalı koranın üzerine koyup, bütün bir caddeyi terörize edince yol daha mı çabuk açılıyor acaba. Yoksa size yönelik düşüncelerde bir alçalma mı meydana geliyor.

Siz korna çalmazsanız gideceği yere yönelen insanın arabaya binesi mi geliyor. Emin olun hiç öyle değil.

Vatandaş şikayetçi, esnaf şikayetçi, yaya şikayetçi, Müşteri şikayetçi.

Peki, bu şikayetleri kim dikkate alacak. Dolmuşlardaki havalı kornaları mı ekipler sökecek. Sürücülere ceza mı yazılacak. Ehliyetleri veya ruhsatları mı alınacak. Ne olacak diye vatandaş soruyor. Şoför arkadaşlar ekmek paranızı bizden kazanıyorsunuz ya. Lütfen bize saygı duyun. Bize saygı duyun ki kazancınız helal olsun.Siz korna çalmazsanız sizin araçlara daha çok binesimiz var….!  Buna da inanın ve bize saygı gösterin.

Bölgede görev yapan ekiplerdeki arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. Görev mahallinizde şimdiye kadar Havalı korna değil de normal kornanın bile çalınmasının yasak olduğu yerde; hayatınızda korna çalarak, bir hastayı, bir çocuğu, bir çalışanı, bir vatandaşı korna çalarak rahatsız eden birsini bırakın ceza yazmayı uyarmayı akıl ettiniz mi?

Çok korna çalmakla çok müşteri gelmez. Yola çıkan insan gideceği yeri de bilir. Bineceği aracı da bilir. Bilmiyorsa zaten gelir size sorar. Lütfen insanımızı rahatsız etmeyin. Ah da almayın, ceza da yemeyin.

Trafik içerisinde de arkanızdan kornaya basarlar. İyi de en arkada havalı korna çalmak öndeki kapalı olan trafiğin açılmasını sağlamıyor ki. Sadece ah alıyorsunuz Ah.

Lütfen daha saygılı olalım. İlk başta kendimize olmak üzere çevremize de saygılı olalım. Yunusun dediği gibi ; “Sevelim sevilelim Dünya kimseye kalmaz.”

Vesellam

Yazarın Diğer Yazıları