Süleyman Keskin

KOLTUK SEVDALILARI

Süleyman Keskin

Bir seçilmiş belediye başkanı için en büyük tehlike koltuk sevdasıdır.

Bu hepimiz için de geçerlidir.

Asla koltuklarınızla, koltuklarımızla muhabbetinizi, muhabbetimizi, sevdamızı ilerletmeyelim.

O koltuklarda geçirdiğiniz zamanların çoğalması bilin ki insanların ihtiyaçlarına koşmak için ayırdığınız zamanların azalması anlamına gelmektedir.

Bu şehrin o kadar çok sorunu var ki ben görevini hakkıyla yapan bir belediye başkanının uzun uzun koltuk sefası yapacak vaktinin olacağına pek ihtimal vermiyorum.

Buna imkan bulmuşsa eğer kendisine 'Ben ne yapıyorum? Bu vakti milletin hangi hizmetinden çalıyorum' diye sorması lazım.

Benim kanaatimce belediyelerde asıl sorun isteksiz, heyecansız ve tembellerin en büyük serveti olan mazeret üreten beyinler ve bu beyinlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Bu şehrin belediye başkanlarından bazıları insan, bilgi ve para yönetimini beceremiyor.

Daha açık yazmak gerekirse, belediye başkanının personelini çok iyi idare etmesi ve bu anlayışı oradaki halka çok iyi yansıtması, başkanların hem okuyarak, hem de dünyadaki örnek belediyecilik uygulamalarını yerinde görerek bunu bölgelerine uygulamaları ve belediyelerini muhasebeci mantığıyla yönetmemelerini gerekir.

Halk, belediyelerin yap boz tahtasına dönüştüğü şeklinde hep şikayetlerde bulunuyor. Halkın şikâyetlerini değerlendiren ve çözüm bulma gayesi olan başkan sayısı çok değil!

Zengin, fakir, o kökenden, bu kökenden, o mezhepten, şu mezhepten, o partiden, bu partiden gibi medeniyet anlayışını özünden yaralayacak ayrımlar yapan başkanların halk nazarında itibarı yoktur, olamazda.

Bu şehrin imarından yoluna, içme suyundaki yüksek faturalardan bitmeyen projelere kadar o kadar çok sorunu var ki.

Ama gelin görün ki vatandaşın sorunlarına aylardır kulak tıkayanlar koltukları için şimdi vatandaşa gidiyorlar ve sizlerin sorunlarını çözeceğiz diyerek umut tüccarlığı yapıyorlar!

Yapmayın sayın bazı başkanlar yapmayın.

Kendi koltuklarınız için bu millete yüksek faturalar çıkartmayın.

Milletin yüzüne gelip, arkasından kazık atmayın!

Çıkın biz bu koltuklara oturmadan önce şahsım ve aile efradımın malvarlığı şu kadardı şimdi bu kadar oldu diyerek delikanlıca açıklayın.

Bizde o zaman şeffaf, dürüst, gerçekten garip, gurabanın parasını emanet ettiğimiz adamlara güvenmiş oluruz.

Peki, başkanlara bu kadar söylendin hiç mi seçmenin- vatandaşın suçu yok der gibisiniz.

Evet, seçmende suçlu!

Bu sıralar belediye başkanlarıyla ilgili araştırmalar, anketler yapılıyor.

Vatandaş karnından konuşmadan biz şu şu belediyelerden memnunuz yada değiliz diyebilmeli.

Eğer menün değillerse biz kalıbının adamı, yeni yüzler, ehliyet ve liyakat sahibi, vizyonu geniş, dürüst adaylar istiyoruz diyerek sesini yükseltmeli.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan,   “biz çalışkan, kibirli olmayan, halkın istediği aday arıyoruz” diyor.

Lafı çok uzatmaya gerek yok.

Nisa Suresi 58.ayetinin meali her şeyi özetliyor: “Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah, onunla (bununla) size ne güzel öğüt veriyor. Ve muhakkak ki Allah, en iyi işiten ve en iyi görendir” Vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları