Süleyman Keskin

Gel bunları konuşalım

Süleyman Keskin

Malatya’da, 30 yıl önce tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası’nda Türk Kızılayı tarafından yapılacak yatırımla afet barınma sistemleri üretilecek.

Bu konuyu bilmeyeniniz yok gibi.

Hatta daha ileri gidiyorum ve diyorum ki Malatya’da Sümer Holding AŞ’ye ait olan ve 1989’da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, o tarihten bu yana hiç kullanılmadı.

Eee tamam, anladık Süleyman der gibisiniz.

O halde yıllardır atıl halde bulunan fabrika, Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülecek.

Fabrikayı ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Türk Kızılayı, dünyadaki diğer yardım kuruluşlarının afet barınma sistemleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor.

Bu fabrika bin 500 kişiye iş imkanı oluşturacakmış.

Buraya kadar her şey güzel.

Peki, bu fabrika ne zaman açılacak?

Açılış tarihini bilen var mı?

Bu saate kadar bu konuda resmi bir açıklama yapan yok.

Süleyman Vagon Onarım Fabrikasını bırak sen en iyisi Battalgazi’ye yapılacağı öne sürülen Devlet Hastanesiyle ilgili bilgi ver diyorsunuz.

Hemen bilgi veriyorum.

İhalesi yılan hikayesine dönen 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yapımı işi 3’üncü kez ihaleye çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün, hastane inşaatı yapım ihalesi ilanı yayınlandı.

Eski Devlet Hastanesi’nin yerinde inşa edilmesi planlanan Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yapım işinin “2018/677126 İhale Kayıt Numarası” ile ihale edilmesine ilişkin ilanda, ihalenin 25 Ocak 2019 günü(dün) saat 10.30’da Ankara- Çankaya’daki Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirileceği belirtildi.

İlanda, işe başlama tarihi, ihalenin sonuçlandırılıp sözleşmenin imzalandıktan sonraki 10 gün olduğu ve yer tesliminden itibaren de 900 günde işin bitirileceği bilgisi yer aldı.

Eski Devlet Hastanesi’nin 32 bin 508 metrekarelik arsasında yapılacağı, bodrum, zemin ve +6 kat olacağı belirtilen Battalgazi Devlet Hastanesi’nin toplam 60 bin 596 metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi.

Hadi Devlet Hastanesiyle ilgili bilgi verdin anladık.

Ne olacak bu Kuzey Çevreyolunun hali?

Karayolları yetkililerinin verdiği bilgiyi aynen paylaşıyorum: “Toplam uzunluğu 54 km uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu’nun 8.5 km’si bağlantı yolu şeklinde.  Darende tarafından gelen kesimi. 

Geçen yıl burada toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar devam etti. Toplulaştırma yoluyla büyük bir kısmının kamulaştırması çözüldü.

Bizde Karayolları olarak 120 milyon TL’lik bir kamulaştırma ödemesi yapacağız. Bunun 40 milyon TL’si ödendi. 80 milyon TL’si ödenecek.  İnşallah bu sene veya önümüzdeki sene kamulaştırmayı bitireceğiz.  Şu an itibariyle çalışmalarımızda kamulaştırma anlamıyla bir engel yok. Eş zamanlı olarak kamulaştırma çalışmalarımız devam edecek.

Hava şartlarının uygun olması durumunda bir ay içerisinde çalışmalara yeniden başlayacağız. 

Gölbaşı tarafından 0 ile 12 km arasında toprak ve sanat yapıları yapacağız. Bizim ilk hedefimiz parasal sıkıntımız olmazsa Sıfır kilometre ile Darende ayrımını da yaparak havaalanı köprülü kavşağına bağlantıyı sağlamak.

Burası için de yaklaşık 150 milyon TL’lik bir ödeneğe ihtiyacımız var. 8.5 km’lik bağlantı yolu da dahil yaklaşık 21 km uzunluğunda. Orası ilk etapta Gerek Darende-Kayseri tarafından gerekse Adana tarafından gelen araçlarımız şehir trafiğine girmeden havaalanı kavşağına kadar gelmiş olacak. Tabi ödenek sorununu çözebilirsek çalışmalarımız bu planlama kapsamında devam edecek.  Parasal konu haricinde bir engelimiz yok.”

Yazarın Diğer Yazıları