Süleyman Keskin

DAVA ADAMI OLMAK ÖNEMLİDİR

Süleyman Keskin

İster sinirlenelim, eleştirelim, görmezden gelelim, isterse sevelim ama bir gerçek var ki AK Parti bir büyük hikaye yazdı Türkiye için, Malatya için. Partinin lideri Erdoğan ise daha şimdiden tarihe geçti.

Bu tarihi süreçte Malatya için bazı projelerde, yatırımlarda aksamalar oldu mu derseniz?

Evet oldu.

Esasında projeler ve yatırımlardaki aksamalarda düzeltilir. Önemli olan davadır dava.

Bakınız AK Parti, her büyük hareket gibi, her büyük değişim gibi sorunlar, sıkıntılar ve problemlerle karşılaştı.

Tüm müdahalelere rağmen yıkılmayan bir siyasi hareket, millet iradesini temsil etmeye 16 yıldır devam etti. Bu kez fiili olarak, şiddet içeren girişimlerle yıkılmaya çalışıldı. Gezi olaylarından tutunda son olarak 15 Temmuz darbesine kadar…

Hedefleri belliydi; Erdoğan'ı bitirmek.

Daha açık yazmak gerekirse milli iradeye, yani kendi kaderini kendi tayin etmek isteyen milli iradeye darbe vurmaktı.

Bu yüzdendir ki son güçlerine kadar ana karargah olan milletin iradesinin saklı olduğu kalbi ele geçirerek 24 Haziran’da Tayyip’i devirmek isteyecekler…

Şunu herkes biliyor ki dışarıdan hiçbir kuvvet, Türkiye’yi doğrudan saldırarak ele geçirememiştir.

Kale, her zaman içeriden ele geçirilir. Bizim topraklarımızın kaderi de böyle olmuştur. İçimizde buna teşne çok insan oldu maalesef.

Çok insan nefsine, menfaatine, egosuna, öfkesine, intikam duygusuna yenilip kalenin burçlarını, kapılarını düşmana vermeye teşne oldu.

Tarih bu hazin hikayelerle doludur…

Her şeye direnen AK Parti sadece ve sadece kendi içindeki çekişmelere direnmekte zorluk çekti. Kendi içinde yaşanan gerilimlerin, çekişmelerin tartışmaların, bir partiyi nasıl yıprattığını, nasıl kan kaybettirdiğini hep birlikte gördük. 7 Haziran seçimlerinin en büyük dersi buydu aslında.

Bu çekişmelerin en önemli sebebi, rasyonel düşünmek, idealist düşünmek yerine, tepkisel düşünmektir.

AK Parti'nin sadece bir parti olmadığını anlayamadı bazıları.

Bir koltuk uğruna, kendi çıkarı uğruna, kendi menfaati uğruna çaba gösterenlerin anlayamadığı şey, ülke bir var olma savaşı verirken, her şeyin ama her şeyin bir kenara bırakılması gerektiğidir.

Şimdi bir kez daha bu milletin önüne sandık gelecek.

Fakat toplum bu kez milletvekili listesinde değişim istiyor ve bunu da sokakta, çay ocağında, evde açık açık dillendiriyor.

Malatya sokaklarında her 3-5 kişiden biri gardaş bu liste değişsin diyor.

Listedeki değişim taleplerini konuşanlar bir tarafa bırakarak vatandaşı sıkıntıya sokacak yerel yönetim uygulamaları(belediyelerden icra v.s.) artık haddini aştı.

Kabul edelim, üzülerek kabul edelim, sayıları azda olsa vatandaşa bu yanlışı yapanlar iktidarın yereldeki bazı temsilcileri.

İşte AK Parti'nin kentteki geleceğini tehlikeye atan da, bu fedakarlığı yapmayan ve kendi geleceğini düşünen insanlardır.

Son olarak diyorum ki bugün bin 640 Ak Parti teşkilat mensubu Malatya Kapalı Spor Salonuna giderek gönlünde geçen 6 isme destek verecektir.

Sonrasında ise mülakatlar başlayacak, komisyonlar harıl harıl çalışacak, kentteki 74 aday adayından 6 isim belirlenmiş olacak. Beni ilgilendiren ise bu davanın bilincine sahip, kente hizmet edecek, vizyon sahibi isimlerin belirlenmiş olmasıdır. Vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları