Süleyman Keskin

BACASIZ FABRİKAYA GÖZÜMÜZ KAPALI

Süleyman Keskin

Konumuz yine Turizm.

Daha önce gazetemizde defalarca gündeme getirdiğimiz bir konu.

Ya kimsenin dikkatini çekmiyor. Ya da kimse bu bacasız fabrikayı umursamıyor. Önceki gün bir Turizm şirketi tarafından hazırlanan ve içinde Malatya’nın da yer aldığı bir gezi programı elimize ulaştı.

İşin sevindirici olan tarafı Uluslararası bir kuruluş olan TÜRSAP tarafından organize edilen programın Malatya’dan başlatılması.

İşin enteresan tarafı ise Malatya Havaalanına Yurtdışı uçaklarının direkt olarak gelmesine izin verilmemesinden dolayı Uçak yolcularını Gaziantep havaalanına indirecek.  Yolcular Gaziantep’ten otobüslerle alınacak. 260 Km yol yaklaşık 4 saatte gelinecek.

Malatya’ya ayrılan gezi programının gezi mesafesi aynen şöyle ‘

 Malatya İçi (20 km)’  Ardından program detaylarında da şu bilgiler yer alıyor. 18.30’da Türk Havayolları Nürnberg – İstanbul Atatürk uçağı ile İstanbul ‘a hareket, İstanbul’dan THY İstanbul- Gaziantep, 01:50 de Gaziantep ulaşım. Gaziantep’te bizi bekleyen aracımıza binerek Malatya hareket ediyoruz. Kahvaltı sonrasında Malatya’yı gezmeye başlıyoruz. Atatürk Evi, Malatya Müzesi, Tarihi Malatya evlerinin bulunduğu Beş Konaklar mevkii ve Eski Malatya (Battalgazi) gezilerini gerçekleştiriyoruz. Ardından Aslantepe Höyüğü ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı gezilerini tamamladıktan sonra kayısı ve yan ürünlerinin satıldığı Şire Pazarında alış-veriş imkânı veriyoruz. Alış-veriş sonrası Malatya'dan ayrılarak. Elazığ’a hareket ediyoruz.

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Malatya havalanımız yurtdışı uçuşlarına açılsa, Örneğin aynı uçak aynı saatte Nürnberg – İstanbul yerine Nürnberg – Malatya olarak gelse 22:00 de Malatya’da olacak. İlimizdeki herhangidir otelde 100 kişilik grup konaklayacak.

Sabah kahvaltısını Malatya’da yapacak. Gaziantep Malatya arası 4-5 saatlik yolu yani 260 KM yolu gelmek yerine, Darende Gürpınar, Somuncu Baba, Levent Vadisi, Belki Arapgir, Belki Doğanşehir, Sürgü gezilecek. Alışveriş için ayrılan 1 saatlik zaman belki 2 saate çıkacak.

Hem memleket tanıtılacak. Hem bacasız fabrika denilen turizm canlanacak. Kısaca her yönüyle kazanan Malatya olacak. İlgilenenlerin ilgisine tekrar sunmak istiyorum.

İlin tanıtımı, ulaşım imkânlarının rahatlatılması konusunda bazı Turizm firmalarının yetkililerimizden talepleri de var. Diyorlar ki “Bizi çağırın. Gelelim. Malatya’yı gezelim görelim. İmkânlarına bakalım. Birlikte hazırlayacağımız programları uygulamaya koyalım.”

Diyorlar ki; “Kars’a bir tren dolusu her hafta misafir götürüyoruz. Tren biletleri yok satıyor. Ardahan Çıldır gölüne akın akın insan gidiyor. Kahraman Maraş, Gaziantep, Şanlıurfa Valilikleri ve Belediyeleri bu işe öncülük ediyorlar.”

Diyorlar ki “Sizlerden maddi bir talebimiz yok. Sadece ilinizi bize tanıtın. Biz de dünyaya tanıtalım. Ulaşım kolay olsun. Konunun devamı bize ait olsun”

Bizden de hatırlatması.

Yazarın Diğer Yazıları