Nesibe Aldemir

SAHNE SİZİN

Nesibe Aldemir

 Yerel seçimlere aylar kaldı. Ülke gündeminde her ne kadar yaşanan ekonomik sarsıntılar olsa da siyaset sahnesinde de bir hayli hareketlilik söz konusu.

Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve bu mercilerde çalışanlar her gün bir açılışta veya bir programın içinde. Bu seçim dönemi diğer dönemlerden farklı. Niye derseniz herkes iyi biliyor ki çalışmalara erken başlanıldı. Mahalle mahalle dolaşan siyasetçilere ulaşmamak ne mümkün.

Dert dinleyen, not alan, soru cevaplayan halkla bütünleşme çabasında olanından tutunda açılışlarda kurdele kesenine kadar. Onları her yerde görüyoruz. Takdire şayan bir tablo olduğu tartışılamaz. Temennimiz bu güzelliğin seçim sonrasında da devam etmesi.

Gelelim sahne arkasına! Belediyelerimizin son yıllarda yaptıkları, yapmaya çalıştıkları, yapamadıkları, yapması gerekenler? İyi bakan bir gözle görülecek birçok hizmet hayata geçti. Kimileri eleştiri de insafsızlık etse de Malatya büyük değişime uğradı ve birçok yeniliğe kavuştu. Benim kanımca bu değişimlerden en önemlisi Yeni Camii etrafındaki düzenlemeler oldu. Akabinde eski Belediye binasının kaldırılması, Şehir merkezi için önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

 Malatya'daki yapılan bu değişimlerin kimisi beğenildi kimisi eleştirildi. Herkesi memnun etmek kolay değil. Lakin bu değişimleri yaparken Şehrin ruhuna zarar vermemek gerekir diye düşünüyorum. Misal olarak verirsek Kanalboyunda yapılan değişiklik gibi. Bir Malatyalı için Kanalboyunun yeri her zaman başkadır. Orada yapılan değişim, kesilen ağaçlar bizleri gerçekten hüsrana uğrattı. Bir açıklaması illa ki vardır. Fakat Kanalboyu, Kanalboyu olarak kalmalıydı.

 Son yıllarda önemi giderek artan restorasyon çalışmaları da önemli gelişmeler arasında. Battalgazi'den Yeşilyurt'a birçok tarihi mekan restorasyon ile geç kalmış değerine kavuştu. Yollarda yapılan asfalt çalışmalarında da önemli derecede artış var. Yapboza dönen kaldırımlarımız da fena olmadı.

 Yaşam Merkezinden tutunda kültürel, sosyal, eğitim faaliyetlerin hepsini bir arada bulabileceğiniz Semt Konakları yoğun ilgi gören hizmetler arasında.

Değerlendirilecek ve üzerinde konuşulacak birçok hizmet yapıldı Malatya'ya.

 Malatya hizmetin en iyisini hak ediyor hiç kuşkusuz. Yerel seçimlere doğru giderken tüm bunlar değerlendirilmekte fayda var. Malatya için neler yapılmalı, neler yapılmamalı? Her şeyin öncesinde aday olacak kişi ve ekibi bu değerlendirmelerde bulunmalı.

 Aslında diyeceğimiz şu ki değerli dostlar gönlümüzden geçenler bir. Yerel seçimlerde de genel seçimlerde de beklentilerimiz aynı. Riyakârlığın ötesinde bir hizmeti benimsenecek. Mevki ve makamın geçici bir süreç olduğu unutulmayacak. Liyakat sahibi kişilerin aday olması ve kazanması için çaba harcanacak. Kimler geldi kimler geçti siyaset sahnesinden. Öyle değil mi? Unutulmamak hepsi için geçerli lakin iyi hatırlanmak ve kötü anılmak arasında dağlar kadar fark var. Aylar kalan yerel seçimlere hazırlık yapan, projeler oluşturan ve hayata geçirme vaadi veren, aday olmayı düşünenler ve düşünceleri destekleyenler sahne sizin! Beklentileri yüksek olan seçmen umutla ve heyecanla bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları