Nesibe Aldemir

ÖMÜR BOYU SOLMAYAN NİLÜFER ÇİÇEKLERİ

Nesibe Aldemir

 Eğitimi taçlandıran ve değerli kılan yüreğini ortaya koyan öğretmenlerdir. Onlara emanet edilen çocuklarımız için gözümüz arkada kalmıyor kalmaz da.

 Yürekten yapılan hiç meslek, iş, ödev ve görev yok ki iyilikler doğurmasın. Hiç bir ihtimal yok ki doğan bu iyilikler çoğalıp önder ve ender olmaya koşmasın.

 Şimdi sizlere gelecek neslimize dair içimde solmaya yüz tutmuş mavi çiçekleri yeniden canlandıran bir öğretmenden bahsedeyim. Malatya'mızın Değerli Eğitimci, Şair, Yazar Hanımefendisi Nilüfer Zontul Aktaş. Yazılarını, şiirlerini sosyal medyadan severek ve beğenerek takip ettiğim kıymetli hocamla tanışma fırsatını bulduğum için çok memnun oldum.

 Yüreğinin güzelliği ve naifliği bu satırlarda sizlerle buluşmaya vesile oldu. Soba başında ikram ettiği sıcacık çayın sıcaklığından ağır basan muhabbeti ile güler yüzü hayatımdaki en değerli anlardandı. Kalem tutan bir elin yanında olmanın heyecanını anlatmaya bazen kalemde zorlanıyor işte.

Okumanın ve yazmanın verdiği hazzı bilenler anlar beni. Kitabını imzalayan yazarı heyecanla bekleyişi.

Soba başındaki sohbete sınıfta devam ettik Kıymetli Nilüfer hocamla. Hacı İbrahim Işık İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Nilüfer hoca, beni öğrencileri ile tanıştırdı. Hepsinin gözünde ayrı renk ışık parıldayan yavrular. Öğretmenlerinin kalbi duygularını içlerine çekmiş her biri birbirinden güzel kokan güzellikler. Her biri yetişkin olgunluğunda saygı ile şekillenmiş ve bir o kadar da çocukluğun el değmemiş sevgisini coşkulu yüreklerini muhafaza etmekte. Her birinde ayrı bir hüner. Kiminin sesi güzel kiminin ezberi iyi kimi küçük bilge... Öyle ya hepsinde ayrı bir yetenek. Bunların keşfini yapan gül yüzlü bir öğretmenleridir. Öyle ya öğretmen olmak demek sadece Abc’yi öğretmek değildir. Bu bilinci kuşanmış olan Nilüfer hocam, sınıfındaki öğrencilerin kalbinde nilüfer çiçeği gibi açmış. Bu çiçek ki ömür boyu yüreklerde kokusunu muhafaza edecek güçte. Çünkü ilkokulda alınan eğitim, öğretmenden görülen sevgi ve ilgi bir çocuğun kalan ömrünü etkileyecek derecede önem taşır. Bu önemin idrakinde olan öğretmenlerin hepsi çocukların kalbinde hoş kokular bırakma sevdasındadır.

 Ders bir şekilde öğrenilir. Mühim olan minik yüreklerin kocaman sevgilerine zeval vermemek. İşte yüreğinde yaşayan tatlı heyecanı ve sevgiyi karşısındakilere htiren bu minik öğrenciler, beni gayet duygulandırdı.

 Nilüfer hocayla tanışmanın heyecanı minikler ile tanışınca iki katına çıktı. Onların aynı zamanda ''İyilik Önderleri'' olduğunu da öğrendim. Kendini çocuklara adamış, onlar için yazan onlar için düşünen ve yine onlar için projeler üreten bir öğretmen.

 Kaleminden dökülen her kelime, iyiliğe çeken bir mıknatıs misali başta çocuklar olmak üzere tüm okurlarını güzelliklerle yaşamaya sevk ediyor. Gayesi çocuklara faydalı olmak, çabası nesillerin itinayla imarına büyük ölçüde katkılar sunmak olan Nilüfer Hoca, sınıfındaki öğrencileriyle birlikle yürüttüğü ‘’İyilik Önderleri’’ projesiyle de örnek teşkil ediyor. İyilik Önderleri hem okulunda, hem de Malatya genelinde örnek alınacak ve iz bırakacak işlere de imza atıyor. 81 İl de yayınlaştırılması hedeflenen bu proje, yardıma muhtaç ailelere yardım eli uzatmaktan tutunda fırınlarda kitaplık kurmaya kadar içinde güzellik ve iyilik barındırıyor.

 Solan umutlarımızı yeniden canlandıran bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim değerli dostlarım. İyiliği azımsamak, umursamamak kötülüğün yaygınlaşmasına istemeden de olsa katkı sağlamaktır aslında. Bu nedenle sahip olduğumuz değerli şahsiyetlerin ve onların yaptığı iyiliklerin kıymetini bilenlerden olalım ki iyilik dört yanımızı kuşatsın. Böylece nice kalplerde ömür boyu solmayan nilüfer çiçekleri yeşersin.

Yazarın Diğer Yazıları