Nesibe Aldemir

MALATYA ADAYINDAN MEMNUN

Nesibe Aldemir

Yerel seçimlere doğru gün sayılıyor. Malatya Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklanan mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Malatya Sayın Gürkan’ın aday gösterilmesinden dolayı oldukça memnun. Battalgazi İlçemize yaptığı hizmetler başta olmak üzere Malatya'mızın tarihi yapılarına sahip çıkarak önemli hizmetlerde bulunan Gürkan, Malatyalıların gönlünü kazanmış durumda.

 Restorasyonu gerçekleşen tarihi yapıları gezme fırsatı buldunuz mu biliyorum ama gerçek anlamda takdire şayan durumlar söz konusu. Tabiri caizse kendimizi kendi elimizle tarih sahnesinden silme çabamıza son veren bu restorasyonlar tarihimize koca bir ışık tutmaktadır. Sahip olduğumuz tarihi değerler elimizden kayıp gitmeden değerinin anlaşılması, onlara sahip çıkılması oldukça gurur ve heyecan verici. Daha öncede bir yazımda belirmiştim Kervansaray gibi bir mekânın içinde çocuklarımıza tarihin izlerini göstererek anlatmanın tadı bir başka. Dört yanı saran tarih kokusundan duygulanmamak ve etkilenmemek ne mümkün bu tarihi mekânlarda.

2018 yılı içerisinde restorasyonla ayağa kaldırılan yaklaşık 200 yılık tarihi geçmişe sahip Tahtalı Hamamı da eski halini bilenleri hayrete düşürüyor. Verdiğim bu örnekler birkaçıdır. Ümidimiz ve temennimiz daha çok tarihi yapının ayağa kaldırılmasıdır. Çünkü biliyoruz ki bizi ayakta bir ve diri tutacak olgulardan biride sahip çıkılmış tarihimizdir.

 Tarihi yapılara verdiği önemle ve özenle hafızalarda yer alan Sayın Gürkan 2004-2009 döneminde Battalgazi Belediye Başkanlığına bağımsız olarak seçilmişti. Yani görünen o ki Sayın Gürkan, Malatya insanın gönlünü kazanmış durumda.

AK Partinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı aday tercihinden memnun olmayan çok kişiye rastlamadım. Yapılan temayül yoklamasının dikkate alındığı kanaatindeyim. AK Parti son yapılan genel seçimde Malatya’da düşen Milletvekili sayısının verdiği tecrübe dolasıyla aday belirleme konusunda oldukça titiz davranıyor. Açıklanmayan ilçe adayları da bu durumun göstergesidir. Malatya insanın nabzı iyi ölçülmeli ki sonuçlar istenilen yönde olsun. Aksi takdirde aday dolayısla oy oranında düşüş yaşana bilinir.

 Seçim çalışmalarındaki konuşmalarında ''tarafsızlık ilkesi'' ne vurgu yapan Sayın Gürkan, Malatya'nın hiçbir yerine ayrım yapmaksızın hizmet yapılacağına da değiniyor. Zaten hakikat de şu ki Malatya'ya fayda sağlayacak hizmet anlayışı kesinlikle tarafsızlıktan yana olanıdır. “Gönül Belediyeciliği” ilkesiyle yerel seçim çalışmalarına devam eden Sayın Gürkan, Malatya’nın gönlünde güzel bir yere sahip. Kendisine Şahsım ve Malatya’m adına başarılar diliyorum.

Sözün kısası değerli dostlar, sevdası memleket olan, çıkarı Allah rızası ve milletin duası olan Belediye Başkanlarına ihtiyacımız var. Çünkü onlar Malatya'yı da Türkiye'yi de daha ileriye taşıyacaktır. Bugün bunu sadece siyaset olarak görenlerimiz var. Fakat vizyon ve vicdan sahibi insanlar çok iyi bilirler ki bu iş aynı zamanda bir vebaldir. Haksızlık ve yolsuzluk yaparak göklerde dalgalanan bayrağımızın akına kara leke düşürmenin cezası kimsenin yanına kalmaz. Gerek ilimizde gerekse Türkiye genelinde seçmenin isteği liyakat sahibi kişilerin Belediye Başkanlığı görevini üstlenmesidir. Seçimler yaklaşırken bu kritik noktalara değinmekte fayda var. Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları