Nesibe Aldemir

KİTAPLARA DOĞRU ATILAN ADIMLAR BÜYÜYOR

Nesibe Aldemir

 Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek, Kültür A.Ş tarafından organize edilecek olan 7. Malatya Anadolu Kitap Fuarı Basın Toplantısına katıldım. Sayın Valimiz Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş Genel Müdürü Sayın Sabri Akın’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının soruları da cevaplandırıldı.

 Sayın Valimiz Kaban Malatya’nın Kitap Fuarına olan ilgisini takdir etti. Bu alanda takdir almak sevindirici durumdur.

 Kitaplara doğru atılan adımların büyümesi demek umutlarımızın da büyümesi demektir. Bu adımların atılması için gayret gösteren Büyükşehir Belediyesine ve Kültür A.Ş’ye içten teşekkür ediyorum. Bir kentin insanı inşa olmadan yapılan hizmetlerin değeri hem bilinmez hem de anlamsız olur.

 Teknolojinin esaretinde yetişen gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırması bakımından büyük önem taşıyan bu tür organizasyonların Malatya’mızda gerçekleşiyor olması gurur verici bir durum. Ayrıca geçmiş olan kitap fuarlarına gösterilen ilgi takdire şayan.  Evet, Malatya altı kitap fuarının heyecanını yaşamanın farkını tattı. Bu nedenle yedincisinin daha iyi olacağı umuduyla bekliyor.

 Okur ve yazarın bir araya gelmesine vesile olan fuar okurlara ve yazarlara güzide anlar yaşatıyor. Okuduğu kitabın yazarı ile buluşmak tarif edilmesi zor bir mutluluktur. Bunu ancak kitap kokusundaki tutkuyu tadanlar anlar.

 Çocuklara ve gençlere okumayı yazmayı sevdirmek, bu alandaki yeteneklerine katkılar sunmak adına atılan adımların toplumu aydınlığa götürür. Okumak insanı ileriye götürür ve ileri görüşlü yapar.

 Okumak bireyleri kişiliğini geliştirir. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır.

 Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren bu kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli bir göstergesidir. Okuyarak kendini geliştiren kişiler ise elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hâkim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır.

 Sözün özü değerli dostlar, kitap insanın en iyi dostudur sözünü kendimize ara sıra da olsa hatırlatalım. Elimizden düşürmediğimiz telefonları günde bir saat kenara bırakıp kitapların dokusuyla buluşalım. İnan ki hayatımızda birçok değişecek. Ve size naçizane tavsiyem çocuklarınızı da yanınıza alarak 28 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında Malatya’mızda gerçekleştirilecek olan Kitap Fuarına gitmenizdir. Okuyan ve okumaya vesile olan bireyler olarak yaşamımız duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları