Nesibe Aldemir

HAYIRLI OLSUN

Nesibe Aldemir

 Malatya’da ilk kez Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete açılan Millet Kıraathanesine geçtiğimiz günlerde gitme fırsatını buldum.

 Yaklaşık bir buçuk aydır hizmete sunulan Kıraathane takdire şayan olmuş. Malatya'mıza hayırlı olsun.

 Bir bardak sıcacık çay ile kitap okumanın hazzına varılacak bu güzel mekân, aynı zamanda öğrencilerin de ders çalışabileceği sessiz ve huzurlu bir ortam özelliğinde.

 Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi üzerinde bin 350 metrekare alanda üç kattan oluşan Millet Kıraathanesi gidilmeye ve görülmeye değer. Çünkü okumamak için bizi kuşatan bahanelerden soyutlanacak derecede güçlü bir okuma alanı olmuş.

 Her yaşta insanın bulunduğu ve faydalandığı mekânda şahit olduğum bazı kareler gerçekten de umut vericiydi. Aynı masa da anne kitap okuyor, çocuk ders çalışıyor. Bir başka masada üniversiteye hazırlanan bir grup arkadaş soru çözüyor. Bir başka köşede emekli amca bir yandan çayını yudumluyor bir yandan günlük gazetelerin başlıklarını inceliyor. Güzel karelerdi okumanın halen yaşadığını gösteren.

 Bir seçim vaadiydi doğru. Bunu bilmeyenimiz yok. Üzerine çok söz söylendi. Uzun uzun tartışıldı. Kimine göre siyasi bir malzeme kimine göre ne gerek var bu yerlere. Tüm söylemler bir yana yapılan eylemin neticesi halk tarafından beğeni görmüş. İnsanlar bu güzel hizmetten yararlanmaya başlamış. Eleştirenler elbette olacak. Siyasetin ürünü olan hizmetler, projeler yine siyasetin gereği olarak eleştirilecek. Bu olması gereken ve olan durumların en doğalıdır. Nihayetinde hayata geçmiş ve gerçek anlamda faydalı bir proje olduğuna değinmeden geçemeyeceğim.

 Bizi ilgilendiren kısmı hizmetimize sunulan projelerden elimizden geldiğince faydalanmak. Gençler, öğrenciler sakin ve huzurlu bir ortamda derslerinizi çalışabileceğiniz Millet Kıraathanesine gitmenizi ve görmenizi tavsiye ediyorum. Yine kitap okumanın tadını bilen değerli yetişkinler yolunuzun düşmesini beklemeden gidin.

 Millet Kıraathanesinin güler yüzlü ve ilgili çalışanlarıyla tanışma ve sohbet etme fırsatını da buldum. Malatyalıların bu güzel mekânı sevdiğini dile getiren görevliler, burada çalışmaktan gayet mutlu olduklarını belirterek ders çalışma konusunda da öğrencilere ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını da söyledi. Buraya gösterilen ilgide çalışanların insanlara verdiği pozitif enerjinin katkısının büyük olduğunu düşünüyorum.

 Sözün kısası değerli dostlarım, şahit olduğum bu güzellik umut tazeler nitelikte. Sessizliğin bu denli çıkardığı güzel seslere sizde kulak verin. Birileri kurulan bu mekânı eleştire dururken sizler orada çayınız ile kitabınızın tadını çıkarın. Emin olun denemeye değer...

Yazarın Diğer Yazıları